MÜNACAAT




                                                                    MÜNACAAT                                                                                    


Ey yeryüzünün, gökyüzünün ve tüm kâinatın yegâne sahibi olan yüce Rabbim! Ellerimizi açtık, boynumuzu büktük, biz aciz günahkâr kullarına merhamet eyle yarabbi!

Ey ayırt etmeden bütün mahlûkatı rızıklandıran ve sonsuz kudretiyle kâinatı kuşatan yüce Rabbim! Biz kıymet bilmez, nankör ve azgın kullarına merhamet eyle yarabbi!

Ey rahmet yüklü bulutları yaratan yüce Rabbim! Sen bütün kusurlardan münezzehsin, senden başka ilâh yok. Emân ver bize. Bizi Cehennemden kurtar ya rabbi.

Ey azametine her şeyin boyun eğdiği, Ey kudretine her şeyin teslim olduğu, Ey duaları ve dilekleri işiten Rabbim! Yeryüzünü ve gökyüzünü mundar eden, telef eden, düzeni bozan ne kadar zalim varsa sana şikâyet ediyorum. Bu zalimlerin cezalarını erteleme yarabbi! Onlara bu dünyada da cehennemi yaşat kahreyle yarabbi!

Ey hatalarımızı affeden, Ey belaları kaldıran, Ey şikâyetleri işiten yüce Rabbim! Üzerimizden belaları kaldır! Müslümanların üzerindeki bu gafleti kaldır!

Ey bütün sıkıntıya düşenlerin ferahlatıcısı, Ey bütün üzüntüye düşenlerin sevindiricisi, Ey bütün yardımsız kalanların yardımcısı olan yüce Rabbim! Bize ve memleketimize yardım eyle! Üzüntülerimizi ve sıkıntılarımızı def eyle ya rabbi!

Ey korkulara emniyet veren, darda kalan kullarına merhamet eden, Ey kendisinden yardım istenen şefkat sahibi, Ey bir ve tek olan yüce Rabbim! Biz biliriz ve iman ederiz ki senin kimseye ve hiçbir şeye ihtiyacın yoktur. Sen bütün kusurlardan münezzehsin, senden başka ilâh yok. Emân ver bize. Bizi Cehennemden kurtar ya rabbi.

Seni, dinini, kitabını, peygamberini yalanlayan, senin gönderdiğin dini değiştirmeye çalışan, burun kıvıran, ahlaksızca soyunup zinaya davetiye çıkaran, insanların kazançlarını haksız yolla gasp eden, dini duyguları istismar edip insanları aptal yerine koyan ne kadar arsız, dinsiz, namus ve şeref yoksunu varsa sana şikâyet ediyorum Ey yüce rabbim! Sen bu zararlı insanların şerrinden Müslümanları ve tüm insanlığı koru ya rabbi!

Ey desteği olmayanların desteği, Ey dayanağı olmayanların dayanağı, Ey övünülecek bir şeyi olmayanların övüncü, Ey imdada koşacak kimsesi olmayanların imdadı, Ey korunacak yeri olmayanların koruyucusu olan yüce rabbim! Bizleri koru! Bizlere imdat eyle! Emân ver bize! Rahmet eyle ya rabbi!

Ey varlığının sonu olmayan Dâim olan Allahım! Sensin Bâkî olan, Sensiz ölümsüz olan! Kendini baki sanıp sanki ölmeyecekmiş gibi yaşayan, biriktirip yığan ve mazluma kol kanat germekten kaçan biz insanoğluna sen hidayet eyle ya rabbi! Sen doğru yolu göster ya rabbi!

Ey yaratıp düzene koyan, belâları kaldıran, gizli yakarışları işiten, batmış olanı kurtaran, helâk olana necât veren, hastaya şifa veren, öldüren ve dirilten yüce rabbim! Bütün kusurlardan münezzehsin, Senden başka ilâh yok. Senden başka sığınağımız yok. Emân ver bize. Bizi Cehennemden kurtar ya rabbi!

Ey ilmiyle her şeyi kuşatan rabbim! Her şeyi görüyor ve biliyorsun. Sana hiçbir şey gizli kalmaz.  Sana, seni bilmezleri şikâyet ediyorum. Sana, seni bilmezleri şikayet ediyorum. Amin! Amin!      














       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ey Cümle Halkın Maksudu

  Ey cümle halkıñ maksûdu Al göñlümü senden yaña Ey külli şey’iñ mevcûdu Al göñlümü senden yaña ... Budur yüreğim yâresi Gitmedi yüzüm karas...