DUALAR

Dualar

Dualar

 

Peygamberimizin sıkıntı dualarının yanı sıra Günlük okunacak Kısa Dualar, güçlü dualar ve Allah’a yapılan güzel duaların var olduğu kategorimizde Okunacak Dualar ve Faydaları, Bütün dua Nazar Duası, Ezan Duası, Şifa Duası, Bereket Duası, Ettehiyatü Duası, Rabbena Duası, Amentü Duası gibi daha bir çok duaya bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Afetleri Defetmek İçin Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Afetleri Defetmek İçin Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Rasulullah (sav) şöyle buyurmuştur:
“Mâ şâallâhu lâ kuvvete illâ billâh”
“Allah-u Azze ve Celle hangi bir kula; ehli, malı ve çocuğu hakkında bir nimet verir de, o kul:
“Allah-u Teala’nın dilediği olur, kuvvet ancak Allah’ın yardımıyladır” derse, artık o kul onlar hakkında ölümden başka bir afet görmez.

Aksırınca Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Aksırınca Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Aksırınca “Elhamdülillah” demeli, bunu duyan müslüman da, “Yerhamükellah” yani (Allah sana rahmet etsin.) demelidir! Üçüncü biri varsa “Yehdina ve yehdikümullah” demelidir! Üçüncü bir kimse yoksa, aksıran cevap olarak aynı şeyi söylemelidir!

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Aksırınca “Elhamdülillah” diyen göz ağrısı görmez.” “Aksırınca Elhamdülillah diyeni, 70 türlü belâdan korunur.”

Arabaya Binerken Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Arabaya Binerken Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.
Bu dua arabalara binerken okunur. Tamamiyle Hakkın iradesine teslim olunduğunu ve O’ndan başka sığınalacak hiçbir varlığın bulunmadığını belirtmek için okunur. Zira Resulullah (s.a.v) Efendimiz her ne zaman deveye binse bu duayı okurlardı.
“Bismillahi, sübhanellezi sahhara lenâ hâzâ vemâ künnâ lehu mukrinin ve inna ilâ Rabbinâ lemünkalibün.”

Aşûre Günü Yapılacak Dualar ve İbadetler

Dua Kategorimizde günün Duası ” Aşûre Günü Yapılacak Dua ve İbadetler “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

O gün, eve ufak-tefek erzak alınırsa, bir sene boyunca evde bereket olur.
En az 10 müslümana birer selâm veya bir müslümana 10 selâm verilir.
Fakir-fukarâ sevindirilir.
O gün gusledenler, bir sene ufak-tefek hastalık görmezler.
10 defa şu duâ okunur:

سُبْحَانَ اللهِ مِلاْءَ الْمِيزَانِ وَمُنْتَهَى الْعِلْمِ وَمَبْلَغَ الرِّضَى وَزِنَةَ الْعَرْشِ

“Sübhânallâhi mil’el mîzân. Ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rızâ ve zinetel-arş”
.Yine Aşûre gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rek’at namaz kılınır. Her rek’atte 1 Fâtiha-i şerîfe, 50 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra 100 defa:

اللهِاَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَآدَمَ وَنُوحٍ وَاِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى وَمَا بَيْنَهُمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالْمُرْسَلِينَ صَلَوَاتُ وَسَلاَمُهُ عَلَيْهِمْ اَجْمَعِينَ “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhın ve İbrâhîme ve  ûsâ ve Îsâ ve mâ beynehüm minen-nebiyyîne vel-mürselîn. Salevâtullâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn”

Öğle ile ikindi arasında 4 rek’at namaz kılınır. Beher rek’atte 1 Fâtiha-i şerîfe, 50 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazdan sonra: 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe, 70 defa:

لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

“Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym” okunur.
Ümmet-i Muhammed (s.a.v.)’in hidâyeti ve halâsı için duâ edilir.

Belli Bir Saatte Uyanmak İçin Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Belli Bir Saatte Uyanmak İçin Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Belirli bir saatte uyanmak isteyen kimse, Kevser  Suresini  üç defa ve Allah’a güvenle okuyup yatarsa, istediği saatte uyanır.

Bir Sene Boyunca Hasta Olmamak İçin Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Bir Sene Boyunca Hasta Olmamak İçin Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Aşure günü bir miktar gül suyuna her birinin başında besmele çekilerek ve suya bakılarak yedi Fatiha okunup sonra o gül suyu başa ve yüze sürülürse o kişi bir dahaki seneye kadar illet ve dert görmez.

Fatiha Suresi

Mekke döneminde inmiştir. Yedi âyettir. Kur’an-ı Kerim’in ilk sûresi olduğu için “başlangıç” anlamına “Fâtiha” adını almıştır. Sûrenin ayrıca, “Ümmü’l-Kitab” (Kitab’ın özü) “es-Seb’ul-Mesânî” (Tekrarlanan yedi âyet), “el-Esâs”, “el-Vâfiye”, “el-Kâfiye”, “el-Kenz”, “eş-Şifâ”, “eş-Şükr” ve “es-Salât” gibi başka adları da vardır.

Kur’an’ın içerdiği esaslar öz olarak Fâtiha’da vardır. Zira övgü ve yüceltilmeye lâyık bir tek Allah’ın varlığı, onun hâkimiyeti, tek mabut oluşu, kulluğun ancak O’na yapılıp O’ndan yardım isteneceği, bu sûrede özlü bir şekilde ifade edilir.

Fâtiha sûresi, aynı zamanda baştan başa eşsiz güzellikte bir dua, bir yakarıştır.

1.Bismillâhirrahmânirrahîm.

234.  Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki Allah’a mahsustur.

5.(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

67.Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Bir Yeriniz Ağrıdığı Zaman Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Bir Yeriniz Ağrıdığı Zaman Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu:

Bir yerin ağrıdığı zaman elini, ağrının olduğu yere koy ve şunu tekrarla:

“Bismillahi e’uzu bi’izzetillahi ve kudratihi min şerri mâ ecidü min veca’i hâzâ”

Cuma Duaları

Dua Kategorimizde günün Duası ” Cuma Duası “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin. Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver. Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç. Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.

İlahi kabre vardıðım gece lütfeyle, yalnız kaldıðım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster. Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana. Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.

Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed. Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.

Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm. Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne. Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.

Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana. Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle. Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.

Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim. Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet. Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir. Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.

Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana. Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle. İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim. Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.

Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile. Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme. Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir. Allahım beni af eyle, her  derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.

Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi. Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım. Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi. Amin.

Çıban ve Sivilceler İçin Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Çıban ve Sivilceler İçin Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

“Allâhümme musağğıre´i-kebîri ve mükebbire´s-sağîri. Sağğir mâ bî”

“Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah’ım! Bende olanı küçült”

Çocuğun Duaları

Dua Kategorimizde günün Duası ” Çocuğun Duası “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Allahım! herkes uyur, sen uyumazsın. Her­kes yorulur, sen yorulmazsın. Herkes şaşırır, sen şaşırmazsın. 
Bizi, anamıza-babamıza, soyumuza, ecdadımıza, milletimize ve bütün insanlığa faydalı kıl.

İyi işlerinde anamı, babamı koru, beni de, hem onlara, hem bütün Din kardeşlerime bütün iyi kalpli insanlara hayırlı kıl.

Ey ulu Allahımı Senin açtığını kimse kapatamaz. Senin kapadığını kimse açamaz. Se­nin hükmettiğini kimse bozamaz. Senin verdi­ğini kimse alamaz. Sen vermedikçe kimse ve­remez. Senin yücelttiğini kimse alçaltamaz. Se­nin düşürdüğünü, kimse kaldırıp yükseltemez.

Sen bize annemizden bile daha çok acır­sın. Sen temiz kullarının duasını kabul eder­sin. Senin rahmetin senin hazinelerin, senin gücün sonsuzdur. Küçücük ellerimi sana aç­tım, bütün kalbimle sana yöneldim:

Beni merhametsizlik, saygısızlık ve hak­sızlık etmekten koru. Bilerek, bilmeyerek işle­diğimiz suçlarımızı bağışla ve bizi affet Alla­hım: Seni sevelim, senin sevdiklerini de se­velim.

Adımlarımı doğru atayım, düşüncelerimi doğru tutayım. Her niyetimi iyiliğe yönelteyim. Her işimin başı da sonu da hayırlı olsun.

Rızkımızı kolaylaştır.

Anama, babama, beni büyütüp yetiştirenlere, bana güzel şeyler öğretenlere, bütün büyüklerime iyilikler ver. Onlara saygı ve sevgimi artır. Onların benim için harcadığı emek­ler boşa gitmesin. Onları bana beni de onla­ra bağışla!

Allahım! gönlümde kalan boşlukları dol­dur, kuvvetlendir. Sevdiğin neler ise onları seveyim. Sana varan, dosdoğru yolun üze­rinde yürüyeyim.

Rabbimi Bizi doğru yola ilet ve o yoldan hiç ayırma. Hakkıyla kulluk etmeyi, namaz kılmayı, oruç tutmayı ve sana karşı yapma­mız gereken her türlü ibadeti, hayatım bo­yunca tadına ererek yapmayı bana nasib et.

En çok sevdiğin kulların kimler ise, beni onların yolunda ve yanında bulundur. Onla­rın sevgisini bizden uzak etme Allahım.

Çocuk Düşmemesi İçin Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Çocuk Düşmemesi İçin Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

“Ya Mübdi” ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuk İsteyenler için Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Çocuk İsteyenlerin Duası “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Cinsi münasebetten evvel avret yerini açmadan Enbiya Suresi’nin 87. ve 88.  ayet-i kerimeleri üç kere okunur.

Doğruyu Yanlışı Öğrenme Duaları

Dua Kategorimizde günün Duası ” Doğruyu Yanlışı Öğrenme Duası “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Yâ Rabbî! Doğruyu bize doğru olarak göster ve ona uymağı bize nasip et ve yanlış, bozuk olan şeylerin yanlış olduklarını bize göster ve onlardan sakınmamızı nasip et!İnsanların en üstünü hurmetine bu duâmızı kabûl buyur!
“Allahümme erinel hakka hakkan verzuknâ ittibâ’ahu ve erinel bâtıla bâtılan verzuknâ ictinâbehu bi-hurmeti Seyyidil-beşer”

Doğum Duası

Dua Kategorimizde günün Duası ” Doğum Duası “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Anne adayları; doğum öncesi ve doğum sonrası doktor kontrolünde olmalı, doğumunu mümkünse bir doğum hastanesinde yapmalıdır. Doğumun kolay geçmesi için de Allah’a dua etmelidir.
“Peygamberimiz (s.a.s.), kızı Hz. Fatıma (r.a.)’nın doğum sancısı başladığında Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini ve Ayetü’l-Kürsi’yi, A’râf sûresinin elli dördüncü ayetini ve Muavvizeteyni (Felâk-Nâs sûrelerini) okumalarını söylemiştir.”

(İbn Sünnî, s.232, No: 625)

Ayetü’l-Kürsi

“Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. Ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.”

Araf 54

“İnne rabbekümüllâhüllezî halekassemâvâti vel-arda fî sitteti eyyâmin sümmestevâ ‘alel-‘arşi yuğşil-leylen-nehâra yatlübühû hasîsev veş-şemse velkamera ven-nücûme müsehharâtin bi emrih. Elâ lehülhalku vel-emru. Tebârekellâhü Rabbül-‘âlemîn.”

Felak

“Kul eû’zü birabbil-felak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikın izâ vekab. Ve min şerri’n-neffâsâti fi’l-ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.”

Nas

“Kul eûzü birabbin-nâs. Melikin-nâs. İlahin-nâs. Min şerril-vesvâsil-hannâs. Ellezî yüvesvisü fi sudûrin-nâs. Minel-cinneti ven-nâs.”

* Hz. Ebû Bekr (r.a.)’in kızı Esma, oğlu Abdullah doğunca Peygamberimiz (s.a.s.)’e götürdü ve onun kucağına koydu. Peygamberimiz (s.a.s.), hurma getirmelerini istedi. Getirilen hurmayı çiğneyerek çocuğun ağzına koydu. Çocuğun ağzına ilk giden şey Peygamberimiz (s.a.s.)’in ağzıyla ezdiği bu hurma oldu. Sonra çocuğun damağına hurma sürdü ve ona bereket duası etti. Bu çocuk İslâm tarihinde (Medine’ye hicretten sonra) doğan ilk çocuk oldu.
(Buhârî, Akika, 1; Ebû Davud, Edeb, 116)

Peygamberimiz (s.a.s.), yeni doğan çocukların sağ kulağına ezan, sol kulağına da kâmet okunmasını tavsiye etmiştir.
( Ebû Davud, Edeb, 116)

Düşmanına Bakanın Okuyacağı Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Düşmanına Bakanın Okuyacağı Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

“Ey ceza günün maliki! Ancak sana tapar ve ancak Senden yardım isterim”

Evden Çıkarken Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Evden Çıkarken Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

“Bismillâhi tevekkeltü ‘alellâhi ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billah.”
“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’a güvendim. Kuvvet ve kudret O’ndandır, yüce ve büyük O’dur.”

Evlenemeyen Kadınlar İçin Evlilik Duaları

Dua Kategorimizde günün Duası ” Evlenemeyen Kadınlar İçin Evlilik Duası “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

Evlenme duası İslam tarihinin en eski dualarından biridir. Bu çok etkili dua vesilesiyle hayırlı bir kısmete kavuşan ve kendi yuvasının sahibi olan çok sayıda mümin bayan bulunmaktadır.

Evlenme duası Kuran-ı Kerim’in İsmi Azam’a yer veren 3 ayeti ile Allah’ın güzel isimlerinden 3 Cemal veya Kemal esması ile okunmaktadır.

Bu yazımızda pek çok hayırlı neticenin alınmasına vesile olan evlenme duası hakkında detaylı bilgiler sunacağız.

İşte evlenme duasını sözleri ve duanın okunma adabı üzerine ayrıntılı bilgiler

Evlenme duası öncesinde yapılacaklar nelerdir?

Büyük İslam alimleri evlenme duası okuyacak kişilere dua etmeden önce yapılması gerekenler konusunda şu tavsiyelerde bulunmuşlardır:

  • Evlenme duası Kuran ayetlerine dayanan bir niyaz olduğu için dua öncesinde mutlaka abdest alınmalıdır.
  • Dua etmek için sessiz ve sakin bir ortam tercih edilmelidir.
  • Evlenme duası okunduğuna dair başka insanlara bilgi verilmemesi daha hayırlı olacaktır.
  • Duanın okunacağı günlerde küçük de olsa bir miktar sadakanın verilmesi duaya olan icabeti artıracaktır.

Ayrıca büyük alimler bu sıralananlar dışında dua etmeden önce dört rekat nafile namazı kılınmasının da faydalı olacağını buyurmuşlardır. Ancak evlenme duası öncesinde abdest almak zorunlu iken nafile namazı kılmanın kişinin inisiyatifine bırakıldığını da ifade etmekte fayda vardır.

Evlenmek için duanın makbul kabul edildiği zamanlar

İslam dininde bir mümin dilediği her an Allah’a el açıp dua edebilir. Bu hususta herhangi bir kısıtlama yoktur. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta dua edilen vaktin kişinin kendisini rahat hissedebileceği ve içten dua edebileceği bir zaman olmasıdır. Ayrıca dua edilen yerin temiz olması da önemlidir.

Ancak duaların daha makbul kabul edildiği ve dualara icabetin güçlü olduğu hayırlı zamanlar da vardır. Bu hayırlı vakitlerde dua etmek inşallah daha faydalı sonuçların alınmasına vesile olacaktır.

Evlenme duası için en hayırlı kabul edilen vakit perşembe geceleri yatsı namazı sonralarıdır. Bu vakitte yapılan evlilik dualarının inşallah daha güçlü biçimde kabul gördüğüne dair pek çok büyük alimin beyanları vardır.

Perşembe geceleri dışında kandil geceleri ile bayram sabahlarının da evlenme duası için makbul zamanlar olduğunu ifade etmek gerekir.

Eve Girildiğinde Okunacak Dualar

Dua Kategorimizde günün Duası ” Eve Girildiğinde Okunacak Dua “ Türkçesi ve Arapçası ile aşağıdadır, Allah dualar ınızı kabul etsin.

“Allahümme inni es’elüke hayrel mevleci ve hayre’l mahreci, bismillahi velecna ve ala’llahi rabbena tevekkelna”
“Allah’ım, Senden evime hayırla girip hayırla çıkmamı istiyorum. Allahın adıyla girer, Allahın adıyla çıkarız. Rabbimiz Allah’a tevekkül ederiz.”

Ezandan Sonra Okunacak Dualar

“Allahumme rabbe hâzihî’d-dav’veti’t-tâmmeh ve’s-salâti’l kâimeh, âti Muhammeden’il vesîlete ve’l-fadîlete ve’d-derecete’l-vâsiate ve’b’ashu mekamen Mahmûden ellezi veadteh.”

“Ey bu tam davetin sahibi ve kılınacak namazın Rabbi, Muhammed Aleyhisselâm’a vesile ve fazileti ver. O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a eriştir.”

Fitneden Korunmak İçin Okunacak Dualar

“Yâ Rabbî! Bana hayırlı işler yapmak, çirkin şeyleri terk etmek ve fakirleri sevmek nasip eyle! Kavmim arasında fitne çıkacağı zaman, fitneye karışmadan canımı al! Ya Rabbi, bana sevgini, seni sevenlerin sevgisini, sevgine yaklaştıracak amellerin sevgisini nasib et! ”

“Allahümme innî es’elü-ke fiilel hayrât ve terkelmünkerât ve hubbel-mesâkin ve izâ eredte fitneten fî kavmî fe-teveffenî gayre meftûn ve es’eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve hubbe amalin yukarribuni ileyke”

Geçim Sıkıntısında Okunacak Dualar

Rasulüllah şöyle buyurmuştur:

“Biriniz geçim işi zorlaşınca, evinden çıktığı zaman şöyle demesine mani olan nedir? :
“Nefsim, malım ve dinim üzerine Allah’ın adını okurum. Ey Allah! Beni senin kazana razı kıl ve hakkımda takdir edilen şeyleri bana mübarek kıl ki, geciktirdiğini acele göndermeni, peşin verdiğini de geciktirmeni istemeyeyim.”

Gıybet Etmenin Keffareti için Okunacak Dualar

Gıybet etmenin keffâreti, gıybet ettiği kimse için istiğfar etmek ve onunla helallaşmaktır. Oturduğu yerden kalkmadan, şu düâyı üç defa okur: “Allahümmağfir lehü verhamhü ve tecâvez anhü vec’al mâ kulnâ fîhi keffâreten li-zünûbihî ve kurbeten ve zülfâ bi-rahmetike yâ erhamer-râhimin”

“Yâ Rabbi, onu mağfiret eyle, ona merhamet eyle, ona merhamet eyle, yaptıklarını bağışla, hakkında konuştuklarımızı günahlarına keffâret, kurbet ve zülfâ eyle. Rahmetinle, ey erhamer-râhimîn”

Hacet Duaları

‘Ey Allah! Kalbime senden ümitli olma hissini at, senden gayri her şeyden gayri her şeyden umudumu keski, senin dışında kimseden bir şey beklemeyeyim.

Ey allah! Öncekilerden ve sonrakilerden her kime imandan neler verdiysen de benim ona gücüm ulaşmıyorsa, amelim eksik kalıyorsa, isteğim kavuşmuyorsa, duam yetişmiyorsa, öyle bir şey istemek dilime gelmiyorsa, sen  okuvvetli iman ile beni seçkin kıl. Ey acıyanların en merhametlisi kabul et!’ Bu duayı israrla okuyunuz.

Hafızayı Kuvvetlendirmek için Okunacak Dualar

Seher vaktinde 70 kere 1 ay okumaya devam edilirse Allah’ın izniyle devam edenin hafızası kuvvetli olur.
“Allahummerzukna hıfzal mürseliyn ve ilhamel enbiyai ve fehmel evliyai bikeramike ya ekremel ekramiyn vebirahmetike ya erhamerrahimiyn.”

Hastalığın Sıhhate Dönüşmesi için Okunacak Dualar

Hz. Hızır aleyhisselamdan nakledildiğine göre bir kimse bir hastanın hatırını sormaya gittiğinde şifa niyetine:

112 kere “Allahümme ente’l-melikü’l-hakku’llezi lâ ilâhe illâ ente yâ Allah ve Selâmü ya Kâfi”

3 kere de “Yâ şifae’l Kulûb” dese o hastanın hastalığı Allah’ın izniyle sıhhate dönüşür.

“Yâ Selâm” Her kim bu ismi 161 kere hasta üzerine okusa o hasta sihhat bulur.

Hastanın Okuması Gereken Dualar

Rasulüllah (sav) ailesinden bazı fertleri okuyup sağ eliyle sıvazlayarak Allah-u Teala’ya şöyle dua ederdi:

“Ey Allah’ım Eyİnsanların Rabbbi! Bu hastalığı gider, şifa ver, şifa veren ancak Sensin. Senin şifandan başka hiçbir şifa yoktur. Oyle bir şifa ver ki hiçbir hastalık bırakmasın.”

Hastaya Şifa Namazı

Her kim iki rekat namaz kılıp her bir rekatında Fatiha’dan sonra üç kereİhlas Suresi okur da namazı bitince kıldığı yerde oturup kimseyle hiç bir şey konuşmadan bin kere:

“Ey acayip işleri essiz olan Allah! Ceza gününe kadar bana hayırla rahmet et” tesbihiyle zikirde bulunursa Allah-u Subhanehu ve Tela ona yepyeni bir hayat bahşeder.

Hatim Duaları 1

Yâ Rabbi!, Dile getirdiğimiz her türlü eşsiz hamd ve sena ancak Sana mahsusdur. Bütün salat ü selamlar; rahmet ve selametlikler, iki cihan güneşi, baslarımızın tacı Rahmeten lil’âlemin, ResûI-i Ekrem ve Nebiyy-i Muhterem Seyyidina-Ebe’l-Kaasım Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz ve O’nun bütün âl ve ashabının  üzerine  olsun.

Hatim Duaları 2


Bismillahirrahmanirrahim Ya Rabbelalemin! Şu anda kapına geldik. Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme Ya Rabbi ! Okumuş olduğumuz hatm-i şerifi; aşr-ı şerifleri ahsen surette kabul eyle. Ya Rabbi ! Cemi hata ve kusurlardan     salim eyle.. Ey dilediğini en doğru yola hidâyet eden Rabbimiz! Bize Kur'ân'ın hidâyetiyle hidâyet ver!

 

Hatim Duaları 3


Ey Rabbimiz! Kuran’ı Kerim’i bizlere lütfun ve kereminle dünyada arkada, kabirde yolda, kıyamet gününde şefaatçi, sırat üzerinde nur, cennete götüren bir refik, ateşten koruyan bir perde ve bütün iyiliklere ulaştıran bir delil ve imam kıl. Ey Rabbimiz! Bizleri Kur’an’ın hidayetiyle hidayet eyle. Bizleri kuranın kerametiyle ateşten koru. Kuranın lütfuyla . 

 

Hatm-i Enbiya Dualar


Hatm-i Enbiyâ yapmak için, önce 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.

Sonra:


Şu âyet-i celîle okunur ve buna göre hareket edilir:

Bundan sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:

100 defa: Salevât-ı şerîfe,
500 defa:
100 defa: Salevât-ı şerîfe,


100 defa: Salevât-ı şerîfe, okunur. Sonra duâ yapılır.

İhtiyacın Karşılanması İçin Okunacak Dualar

Bir şey isteyen, düşman elinde bağlı kalan, rızkında darlık olan, ticaretinde ve kazancında çokluk ve kârlılık olmayan veya seyrü sülûkünde her hangi bir fethi olmayan kimse üç gece veya yedi gece boyunca gece yarısı abdest alıp ve iki rekat namaz kılıp başını açarak ellerini havaya kaldırarak “Yâ Vehhâb” dedikten sonra ihtiyacını Cenab-ı Hakk’a arzetse Allahü teala onun ihtiyacını karşılar, sıkıntısını giderir.

Bir kimse perşembe günü duha namazını kıldıktan sonra hiç kimse ile görüşmeden, konuşmadan “Yâ Semi” ismini 100 kere okuyup Allahü teala hazretlerine hacetini arzeylerse Hak teala onun ihtiyacını giderir.

Hali değişen, fakir, garip, kimsesiz, hasta olan bir kimse abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra “Yâ Lâtif”  ismini 100 kere okuyup Allah’tan hacet dilerse, ihtiyacının giderilmesini isterse Allah’da onun ihtiyacını giderir .

İki Kişi Arasındaki İhtilafın Kaldırılması için Okunacak Dua

Bir yemek üzerine “Yâ Vedûd” ismini 1000 kere okuyup sonra o yemeği o muhalefet eden kimseye verirse ve yedirirse aradaki anlaşmazlık ortadan kalkar.

İman Duası

“Allahümme innî e’ûzü bike min en-üşrike bike şey-en ve ene a’lemü ve estagfirü-ke li-mâ lâ-a’lemü inneke ente allâmülguyûb.”

(Sabah ve akşam okumalıdır.)

“Ya hayyü ya kayyum ya zel celal-i vel ikram. Allahümme inni eselüke en tuhyiye kalbi bi nuri marifetike ebeden ya Allah, ya Allah, ya Allah celle celalüh”

(Bu duâyı sabah namazından sonra okuyanın imanla ruhunu teslim edeceği bildirildi.)
İmanla ölmek için, “Yâ Allah yâ Allah yâ hayyü yâ kayûmü yâ zelcelâli vel ikrâm, es’elüke en tuhyiye kalbî bi nûr-i ma’rifetike ebeden yâ Allah yâ Allah.”duâsı okunmalıdır. Bunu her zaman duâ ederken okumalıdır.

İstiğfar Duası

Hadis-i şerifte, “Her namazdan sonra, üç kere ‘Estağfîrullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh’ okuyanın bütün günahları affolur” buyuruldu.

Hadis-i şerifte, “İstiğfâre devam edeni, çok okuyanı, Allahü teâlâ, derdlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızklandırır”

Derdlerin, belâların gitmesi için, istigfâr okumak çok faydalıdır.
İstiğfârlardan meşhûr olanı, Peygamberimizin bildirdiği, “Estagfirullahellezî lâ ilâhe illâ hüverrahmanirrahîm el-hayy-ül-kayyûmüllezî la-yemûtü ve etûbü ileyh Rabbiğfir lî” istigfarıdır.

Bu istigfar yirmibeş kere okursa, odasında, âilesinde, evinde ve şehrinde hiç kaza, belâ olmaz. Bunu her sabah ve akşam okumalıdır. Âlimlerin çoğu, talebelerine ve evlatlarına bunu okumalarını tavsıye etmişlerdir. Çok faydasını görmüşlerdir.

Günde en az yüzdefa, Estağfirullâhel’azîm… söylemek çok faydalıdır.

Her zaman ve her yerde ve namazlardan sonra ve yatarken, ma’nâlarını düşünerek, çok “Estağfirullah min külli mâ kerihallah” veyâ kısaca “Estağfirullah” demelidir.

Kabristana Girince Okunacak Dua

Kabirleri ziyaret etmek kadın ve erkeğe menduptur. Resûlullah: “Kabir ziyareti size ahireti hatırlatır.” Buyurmuştur. Kabristana girince şöyle selam verilir:

Kabirleri ziyaret eden kimselerin Yâsin sûresini okuması müstehabtır. Ziyaret anında kabirleri çiğnememelidir. Ayakta ziyaret edip dönmelidir. Bunun böyle olması sünnettir. Selamdan sonra üç İhlas bir Fatiha okumalı, orada yatanların ruhlarına bağışlamalı sonra da şöyle dua etmelidir.

“Her kim mezarlığa girince bu selamı okursa, Allah-ü Teâlâ o kimsenin amel defterine Adem (A.S.) dan kıyamete kadar gelmiş ve gelecek müminlerin adedi kadar sevap yazar.” (Mustadraf)

Kabirlerin üzerine oturmak, kabirleri çiğnemek ve kirletmek dinen yasaktır.

Kaynak: Sûre-i Yasin Tebâreke Amme ve Dualar, Arif Pamuk, Pamuk Yayınları, 1990

Kadir Gecesi Duaları

Aişe (ra) şöyle buyurmuştur: “Bir kere ben: ‘Ya Rasulelah! Kadir Gecesi’ne denjk gelsem ne diyeyim?’ dediğimde:

“Ey Allah! Gerçekten Sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet”

Aişe (ra) şöyle buyurmuştur: “Şayet ben Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilseydim, onda Allah-u Teal’dan ancak afiyet isterdim.”

Bu rivayettende anlaşıldığı üzere; Kadir Gecesi’nde en çok istenmesi gereken şey afiyettir. afiyet ise dünya-ahiret, maddi ve manevi tüm belalardan kurtuluş demektir. Bu konuda birçok dua mevcutsa da, en üstünü Rasulüllah (sav)’in sabah akşam asla terk etmediği şu duadır: İbni Ömer (ra) beyanına göre: Rasulüllah hiçbir sabah ve akşam şu kelimeleri bırakmazdı.

“Ey Allah! Muhakkak ben Senden dünya ve ahiret hususunda afiyet isterim. Ey Allah! şüphesiz ki ben senden af, dinim ve dünyam, ailem ve malım hususunda da afiyet isterim. Ey Allah! Ayıplarımı ört, korkularımı emniyete çevir. Ey Allah! Beni önümden ve arkamdan, sağımdan ve solumdan, bir de üstümden koru. altımdan helak edilmemden de sana sığınırım.”

Zühr, (ra)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasulüllah (sav) şöyle buyurmştur: “Her kim üç kere:


‘Halim ve Kerim olan Allah-u Tela’dan başka hiçbir ilah yoktur. Yedi kat göklerin Rabbi ve büyük Arş’ın Rabbi olan Allah’ı tesbih ederim’ derse Kadir Gecesi’ne yetişmiş kimse gibi olur. Kaynak: Kasr!ı Arifan Dergisi, Eylül, 2010

Keder ve Hüzünde Okunacak Dua

Ebu Musa el- Eş’ari (r.a)’dan rivayet olunduğna göre; Rasulüllah (sav) şöyle buyurmuştur:

“Her kim keder ve hüzün isabet eder de:

‘Ey Allah! Ben senin kulunum, Senin kölenin ve cariyenin çocuğuyum, alnım Senin elindedir, hükmün bende geçerlidir, takdirin bende adaletin ta kendisidir.
Kendisiyle Zatı’na isim verdiğin veya kitabında indirdiğin veya mahlukatından (yarattıklarından) birine öğrettiğin veya indindeki gayb ilminde, kendisiyle istisar ettiğin (özel olarak kendine seçtiğin)  bütün isimlerin hürmetine Senden, Kuran-ı Kerim’i kalbimin rebi’i (ilkbaharı), gönlümün nuru, hüznümün cilası, derdimin zehabı (üzüntümün açılmasına ve derdimin gitmesine sebep) kılmanı isterim” derse, muhakkak Allah-u Teala onun derdini ve üzüntüsünü giderir ve onun yerine kendisine genişlik verir.”
Bu rivayete göre dinleyenlerden biri: “Ya Rasulellah! Gerçekten bu kelimelerden mahrum olan zarara uğramıştır deyince, Rasulüllah (sav): “Evet bunları söyleyin ve öğretin. Her kim bunlarda bulunan bereketi arayarak bu kelimeleri söylerse Allah-u Teala onun üzüntüsünü giderir ve kendisine uzun süreli sevinç bahşeder” buyurmuştur. Kaynak: Kasr!ı Arifan Dergisi, Sayfa 62, Nisan 2011

Mubin Duası

Mühim işlerin kolaylıkla halledilmesi için Yâsin Suresi arka arkaya dört defa okunmalıdır. Yalnız her “mübîn” ayeti okununca yedişer defa “Mubîn” Duası okunmalı.


Sübhânel müneffisi an külli medyün* sübhânel müderrici an kulli mahzun* sübhâne men ceale hazâinehy beynel kâfi ven nun* sübhâne men izâ erâde şey’en en yekule lehu kün fe yekun* yâ müferriicü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* ferric annî hemmi ve ğammî fercen âcilen ğayra âcilin bi rahmetike yâ erhammer râhımiyn Kaynak: Gönüllere Huzur Veren Dualar, Arif Pamuk, Pamuk Yayıncılık

Muharrem Ayında ki Dua ve İbadetler

Muharrem ayı, hicrî senenin birinci ayıdır. Bu ayın birinci gecesi, akşam ile yatsı arasında (yâni Zilhicce’nin son gününü, Muharrem’in birinci gününe bağlayan gece) Allah rızası için 2 rek’at namaz kılınır.

Namaza şu niyetle başlanır:

“Yâ Rabbî, bizi yetiştirmiş olduğun bu seneyi, hakkımızda mübârek kılman; afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar kılman, dünyevî ve uhrevî saadetlere nâil eylemen için; Allâhü Ekber”

Her iki rek’atte:

7 Fâtiha-i şerîfe,
7 Âyetü’l-Kürsî,
7 İhlâs-ı şerîf

okunur. Namazdan sonra:

11 defa:
وَيُمِيتُلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى
وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِير

ٌ

“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil-hayr. Ve hüve alâ külli şey’in kadîr”
11 İstiğfâr-ı şerîf,
11 Salevât-ı şerîfe

okunup duâ yapılır. Duâda, geçmiş senenin günahlarının afvı ve yeni seneye günahsız girmek için ilticâ edilir.

Muharrem’in birinci gecesi ayrıca şu şekilde niyet ederek bir tesbih namazı kılınır:

“Yâ Rabbî, bu yeni senede beni mağfiret-i ilâhîne, rızâ-i ilâhîne ve hidâyet-i ilâhîne mazhar eyle. Yeni açılan amel defterimi rızâ-i ilâhîne muvâfık amel ile doldurmayı bana nasip eyle. Beni gadab-ı ilâhîne dûçâr olacak amellerden muhâfaza buyur. Allâhü Ekber”

Tesbih namazında şunlar okunur:

1’inci rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 Âyetü’l-Kürsî,
2’nci rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 “Âmener-resûlü…” (Sûre-i Bakara’nın son iki âyeti, Sûre-i Âli İmrân’ın ilk iki âyeti de ilâve edilerek),
3’üncü rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 “Hüvallâhüllezî…” (Sûre-i Haşr’ın son üç âyeti),
4’üncü rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 İhlâs-ı şerîf.

Namazdan sonra istiğfar edilir, Salevât-ı şerîfe getirilir ve arkasından duâ edilir.

Muharrem’in birinci gününde her birinde besmele çekerek, bir defada 1000 İhlâs-ı şerîf okuyanları, Cenâb-ı Hakk lutfuyla, keremiyle huzûruna bu âlemden kul borcu ile götürmeyecektir.

Bu ay içinde; perşembe, cuma, cumartesi günleri peşpeşe oruç tutulursa 900 senelik nâfile oruç sevâbı verilir.

Muharrem ayının biri ile onu arasında bir defa olmak üzere, 2 rek’atte bir selam vererek 6 rek’at namaz kılınır.

Bu namaz akşamla yatsı arasında kılınır. Bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsıdan sonra da kılınabilir.

Namaza şöyle niyet edilir:

“Niyet eyledim yâ Rabbî senin rızâ-i şerîfin için namaza. Her hangi bir komşumun ve din kardeşimin veya her hangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise, bu hakkın ödenmesi için; Allâhü Ekber”

1’inci rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 Âyetü’l-Kürsî, 11 İhlâs-ı şerîf,
2’nci rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 10 İhlâs-ı şerîf,
3’üncü rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 “El-hâkümüt-tekâsür…”, 11 İhlâs-ı şerîf,
4’üncü rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 10 İhlâs-ı şerîf,
5’inci rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 1 “Kul yâ eyyühel-kâfirûn…”, 11 İhlâs-ı şerîf,
6’ncı rek’atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 10 İhlâs-ı şerîf

okunur. Namazdan sonra dua edilir.

Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gün oruç tutmak ve 10’uncu gün aşûre pişirmek fazîletli ibâdetlerdendir. Bunu yerine getirenlerin Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (radıy’allâhu anhümâ) Efendilerimiz’le cennete girecekleri ümit edilir.

Bu 10 günlük orucu tutamayanlar, mümkünse 8, 9 ve 10’uncu günleri oruç tutmalıdırlar.

Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz 9’uncu günü seferde bulunuyorlardı. O bakımdan yalnız 10’uncu günü oruç tutmuşlar ve “sağ olursak gelecek sene 9’uncu günü de tutarız” buyurmuşlardır.

Muharrem’in 9 ve 10’uncu geceleri birer tesbih namazı kılmalıdır. Yine 9 ve 10’uncu geceleri teheccüd vaktinde rızâ-i ilâhî için 4 rek’at namaz kılınır. Her rek’atte 50’şer İhlâs-ı şerîf okunur.

Teheccüd vakti: Öğle vakti gündüzün hangi saatinde giriyorsa, gecenin o saatinde de teheccüd vakti girmiş olur.

Bu günlerde Hatm-i Enbiyâ‘ya devam etmeli. Bilhassa 9’uncu günü akşamı, yâni 10’uncu gecesi muhakkak Hatm-i Enbiyâ yapılmalıdır.

Muharrem ayı içerisinde mümkün olduğu kadar fazla istiğfar etmelidir.

Nazar Büyü ve Zehirli Haşerata Karşı Dua

Bir şey isteyen, düşman elinde bağlı kalan, rızkında darlık olan, ticaretinde ve kazancında çokluk ve karlıllık olmayan veya seyrü sülûkünde her hangi bir fethi olmayan kimse üç gece veya yedi gece boyunca gece yarısı abdest alıp ve iki rekat namaz kılıp başını açarak ellerini havaya kaldırarak “Yâ Vehhâb” dedikten sonra ihtiyacını Cenab-ı Hakk’a arzetse Allahü teala onun ihtiyacını karşılar, sıkıntısını giderir.

Bir kimse perşembe günü duha namazını kıldıktan sonra hiç kimse ile görüşmeden, konuşmadan “Yâ Semi” ismini 100 kere okuyup Allahü teala hazretlerine hacetini arzeylerse Hak teala onun ihtiyacını giderir.

Hali değişen, fakir, garip, kimsesiz, hasta olan bir kimse abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra “Yâ Lâtif” ismini 100 kere okuyup Allah’tan hacet dilerse, ihtiyacının giderilmesini isterse Allah’ta onun ihtiyacını giderir.

İki Kişi Arasındaki Bir İhtilafın Kaldırılması

Bir yemek üzerine “Yâ Vedûd” ismini 1000 kere okuyup sonra o yemeği o muhalefet eden kimseye verirse ve yedirirse aradaki anlaşmazlık ortadan kalkar.

Nazar Büyü ve Zehirli Haşerata Karşı

Rasulüllah (sav) Hasan ve Hüseyin’e:

“Ü’îzükümâ bikelimâtillâhi’ttâmmeti min külli şeytanin ve himmetin ve min külli aynin lametiné”

“Sizi her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın tastamam olan kelimelerine sığındırırım”

Servet İsteme Duası

“Allahumme inna nes’elüke-lhüdâ vettukâ vel-afafe vel-ğına”

(Allah’ım, Senden hidayet, takva, iffet ve helal yoldan servet isterim.)

Kaynaklar:
1) Miftahü’l Kulûb, Kalplerin Anahtarı, M. Nuri Şemseddin Nakşıbendî, Bedir Yayınevi, 2001
2) Kasr-ı Arifan Dergisi, Temmuz 2011, Şubat 2011
3) Mecmûatul- Ahzab, Ahmed Ziyâüddin Gümüşhanevi
4) 365 Gün Dua, Mehmet Oruc

Nikah Duası

Allah’ım! Huzurunda nikahlarını kıydığımız şu iki genci ömürleri boyunca mesud ve bahtiyar eyle; ömürlerine bereket, vücutlarına sıhhat, rızıklarına genişlik ihsan eyle; ahlakları­nı güzelleştir, kendilerine yararlı çocuklar lütfeyle. Kendileri­ni doğru yoldan, İslam’ın yolundan ayırma; kötü yollara sap­maktan koru; sırlarını faş eyleme; günahlarını bağışla ey bağışlaması bol Rabbimiz! Allah’ım! Muhammed aleyhi’s­selam yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul buyur. Peygambe­rimize bizden salat ve selam ulaştır. Rabbimiz! Bizi cehennem azabından koru. Amin

“Allahummec’al haze’l-akde meymunen mubaraken vec’al beynehuma ulfeten ve mehabbeten ve karara; ve la tec’al bey­nehuma nefraten ve fitneten ve firra. Alliihumme ellif beynehuma kema ellefte beyne Ademe ve Havvae ve kema ellefte beyne Muhamınedin ve Hadi’cete’l- Kubra ve kema ellefte beyne Aliyyin ve Fahımete’z-Zehra.

AlHihumma’ti lehuma evladen salihan ve rızkan vasi’an ve ‘umran tavila.

Allahumme yessir emrahuma ve kessir ‘umrahuma ver­zukhuma rızkan ya hayra’r-razikln. Ve kerrim hulukahuma ve hassin halkahuma vahluf lehuma halefen ya ahsene’l-ha­likın.

Allahummesturna bisetrike’l-cemili bi’n-nikahi ani’s-si­fahi ya settar. Ve la tekşif sırrahuma vağfir şerrahuma  ya ğafuru ya ğaffar.

Allahumme kessir ummete Muhammedin bihurıneti nebiy­yike Muhammedin sallallahu aleyhi ve sellem.

Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyyatina kurrate a’yunin vec’alna li’l-muttakine imama.

Rabbena atina fi’d-dunya hasaneten ve fi’l-ahirati hase­neten ve kına ‘azabe’n-nar.

Subhane rabbike rabbi’l-‘izzeti amma yasiffın, ve selaimun ale’l-murselln, ve’l – hamd u lillahi rabbi’l-alemıne’l-fatiha






Kaynak: Ansiklopedik Büyük Dua Kitabı, Rauf Pehlivan, 2003     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ey Cümle Halkın Maksudu

  Ey cümle halkıñ maksûdu Al göñlümü senden yaña Ey külli şey’iñ mevcûdu Al göñlümü senden yaña ... Budur yüreğim yâresi Gitmedi yüzüm karas...