DUA ÇEŞİTLİ DUALAR VE TÜRKÇE DUALAR

                                                      TÜRKÇE      DUA     VE     DUALAR                  


Eûzü billâhimineş şeytânir racîm Bismillâhir rahmânir rahîm



İlahi Yarabbi! Bizler nefsimize zulmettik, eğer bizleri bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen bizler kaybedenlerden oluruz, bizleri affeyle Yarabbi!
Allah'ım! Ahir zaman fitnelerinden âfâd, bela ve musibetlerden, yeryüzünü esir alan bütün salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerin sağanak sağanak yağdığı şu son dönemde bizleri yavrularımızı anne babamızı ve tüm sevdiklerimizi muhafaza eyle Yarabbi!
Allah'ım! Helal haram demeden yiyip içmekten abdestsiz namazsız şükürsüz olarak şirk ve kul hakkı ile sana gelmekten bizleri muhafaza eyle Yarabbi!
Allah'ım! Senin mübarek evlerin olan Kabe (Mescid-i Haram) cami ve mescitlerde bizleri müslümanları ayrı koyma Yarabbi!
İslam'a ve müslümanlara zulmeden cana kıymak dan çekinmeyen yeryüzünü yaşanmaz hale getiren bütün zalimleri helak eyle Yarabbi!
Küçük kıyametimiz olan ölüm bize gelmezden evvel kalbimizde Kur'an göğsümüzde iman dilimizde kelime-i şehadet ki buyurun "Eşhedü enlâ İlâhe İllallâh Ve eşhedu enne Muhammeden abduhû ve rasûluh" diyerek çene kapamayı cümlemize nasip eyle Yarabbié
Okuduğumuz dualar ve sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) hürmetine bizleri ailemizi yavrularımızı ve tüm sevdiklerimizi her türlü şerden muhafaza eyle Yarabbi!
Okunan duaların kabulü için Allah rızası için Lillâhi Teâlel Fâtiha...                         








 

                                                 TÖVBE   İSTİĞFAR   DUASI                            



Estağfirullâh, Estağfirullâh, Estağfirullâh El-Azîm El-Kerîm ellezî lâ ilâhe illâ hû, El-Hayyel kayyûme ve etûbu ileyh, Ve nes elühüt tevbete velmağfirete velhidâyete lenâ, İnnehû hüvet tevvâbür rahîm, Tevbete abdin zâlimin linefsih, Lâ yemlikü linefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.                      





                                           TÖVBE   İSTİĞFAR   DUASI   TÜRKÇE                              




Allah'ım! Affını ve mağfiretini dilerim. Kerim olan, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan, daima diri ve her şeyin kendisi ile ayakta durduğu ve varlığını sürdürdüğü yüce Rabbimin bağışlamasını niyaz ederim. O'na yönelir ve yüce zatından bizlere tövbe mağfiret ve hidayet etmesini talep ederim. Zira tövbeleri kabul eden ve kullarına son derece merhametli olan odur. Kendi nefsine zulmeden, ölmeye de hayatta kalma ya da yeniden dirilmeye de gücü olmayan aciz bir kul olarak Rabbime tövbe ederim.








                                                SEYYİDÜL   İSTİĞFAR   DUASI 


Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halagtenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mesteta'tü, Eûzü bike min şerri mâ sana'tü, ebû’ü leke bini'metike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfiruz zünûbe illâ ente.






                                       SEYYİDÜL   İSTİĞFAR   DUASI   TÜRKÇE  



Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı îtiraf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.





"Her kim, bu Seyyidü’l istiğfârı sevâbına ve fazîletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur da o gün akşam olmadan ölürse Cennetlik olur. Yine her kim, sevâbına ve fazîletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse Cennetlik olur” (Kaynak: Buhârî, Deavât, 2, 16; Ebû Dâvûd, Edeb, 100-101)









                                                      TÜRKÇE    TÖVBE   DUASI            



Yarabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan ve ayağımdan bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tövbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hal vaki oldu ise cümlesine tövbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azmü cezmü kast eyledim. Allah'ım! Sen tövbemi kabul eyle! Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme Yarabbi! Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki peygamberlerin evveli Adem a.s ahiri Hz. Muhammed a.s'dır. Bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse bunların cümlesine iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan ilahi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar kalp ile tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kuran-ı Azîmüşşân ve en son peygamber Hz. Muhammed sav'dir. Ben Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'ın yaratması ile olduğuna inandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve ben yine şehadet ederim ki Hazreti Muhammed (sav) onun kulu ve peygamberidir.                                            









                                          AF   VE   BAĞIŞLANMA    DUASI                          



İlahi ve Rabbi. Ellerimizi açtık kapına geldik tövbelerimizi kabul eyle bizleri boş çevirme Yarabbi. Bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğumuz günahlarımızı hata ve kusurlarımızı engin rahmetinle bağışla Yarabbi. Eğer sen bizleri bağışlamaz bizlere merhamet etmezsen biz kaybedenlerden oluruz Yarabbi. Ey sıkıntı içindeki kederlilerin kurtuluş reçetesi! Ey günahkarların rahmetinden imdat dilediği! Ey yolunu kaybetmiş biçarelerin sığınağı! Rahmeti ve ilmiyle her şeyi kuşatan sensin. Ey kapılardan kovulmuş muhtaçların yardımcısı olan yüce Rabbim! Bizleri rahmetinden kovma, şefkatinden mahrum eyleme Yarabbi. Lütufta bulunduklarına ceza vermek istemeyen sensin. Affı cezasından daha fazla olan sensin. Engin rahmeti gazabını geçen sensin. İhsanı esirgemesinden daha fazla olan sensin. Bizler günahların belini büktüğü senin aciz kullarınız. Sana karşı gelenlere ceza vermede aşırı gitmeyen sensin ey yüce Allah’ım! Günahlarımızı hata ve kusurlarımızı sana arz ediyoruz affeyle Yarabbi. Senden başka ihsan edecek kimsesi bulunmayanı eli boş çevirme Yarabbi. Hatalarla ömrünü boşa tüketmiş, sana karşı cahilliğinden dolayı emirlerine karşı gelmiş aciz günahkarlarız. Settâr ismi şerifin yüzü suyu hürmetine günahlarımızı ört Yarabbi. Sana layık bir kul olabilmeyi ve senin rızan üzere yaşayıp can verebilmeyi nasip eyle Yarabbi! Senden başka ihtiyacı giderecek kimsesi olmayanı yardımsız bırakma Yarabbi. Nefsimize ve şeytana uyup da aynı günah ve hataları bir daha tekrar etmemize izin verme Yarabbi. Bizleri sabırlı ve ahlakı güzel olan kulların arasında kıl Yarabbi. Sana yaklaşmayı, sana karşı samimi olabilmeyi bizlere nasip et Yarabbi. Bizleri İslama gönül veren ve hizmet etmek için mücadele eden kullarının arasında kıl Yarabbi. Vatanımızı milletimizi ve Ümmet-i Muhammedi her türlü bela musibet ve afetlerden muhafaza eyle Yarabbi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in hayatını örnek alarak yaşamayı bizlere nasip eyle Yarabbi. Yarabbi! Kalbimizi karartma! Rızkımızı azaltma! Kendi kapından başka kapı aratma! Dünya ve ahirette bizleri bunaltma! Bizleri annemizi babamızı ve yavrularımızı her türlü şerden hasetten nazardan emin ve muhafaza eyle Yarabbi. İman ile yaşamayı ve son nefesimizde de iman ile ölmeyi cümlemize nasip eyle Yarabbi. Tövbelerimizin ve dualarımızın kabulü için, Allah rızası için Lillâhi Teâlel Fatiha…








 

ALEMLERİN   VE   KAİNATIN   RABBİ 

     



Okumuş olduğumuz  Surelerden hasıl olan sevabı evvelen bizzat fahr-i kainat Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin pak nezih münevver ruh-i şeriflerine hediye eyledik Sen vasıl eyle Yarabbi!
O'nun âl ve ashabının da ruhlarına hediye eyliyoruz kabul-i karîn eyle Yarabbi!
Yarabbi! Gece gündüz demeden bu vatan için nöbet tutan, bayrak inmesin, mazlumlar ölmesin diye görev yapan tüm askerlerimizi muhafaza eyle Yarabbi!
Yarabbi! her türlü fitne fesada ve tuzağa karşı bizlere feraset ihsan eyle, ordumuzu muzaffer eyle, nusretini göster Yarabbi!
Yarabbi! Şu anda yine âlem-i İslam'ın her köşesini işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı milletimizin ve bölgemizin huzuru, ümmetin onuru için mukaddesat uğruna mücadele eden ordumuza Bedir'de yaptığın gibi meleklerinde yardım eyle, nusretini göster, ordumuzu kudretinle şerefyâb eyle Allah'ım!
Yarabbi! izzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme, mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Yarabbi!
Memleketimizi halâs eyle Allah'ım! Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle Yarabbi!
Okumuş olduğumuz Fetih Suresinden yine hasıl olan sevabı bu aziz şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyoruz Sen vasıl eyle, haberdar eyle Yarabbi!
Yarabbi! Zalimler topluluğuna karşı Müslümanlara, bizlere yardım eyle!
Yarabbi! Dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, ümmetin birliğini dirliğini bozmak isteyen hainlere, musibetlere, fitnelere ve tefrikalara karşı bizleri uyanık eyle!
Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı iman üzere sabit eyle, zalimler topluluğuna karşı bizlere yardım eyle Yarabbi!
Ey yüce Rabbimiz! Sana İnandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik, bizleri sensiz sahipsiz inayetsiz kimsesiz vatansız bayraksız çaresiz bırakma Allah'ım!
Yarabbi! Yüzyıllardır dini mübin-i İslam'a hizmet etmiş hep zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş kimsesizlerin gariplerin ezilenlerin umudu olmuş aziz milletimize ve kahraman ordumuza rahmetinle nusretinle muamele eyle!
Okunan Kur'an'ın kabulü için, Allah rızası için Lillâhi Teâlel Fâtiha...









Okumuş olduğumuz Yasin-i Şerif'ten hasıl olan sevabı evvelen bizzat fahr-i kainat Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin pak nezih münevver ruh-i şeriflerine hediye eyledik Sen vasıl eyle Yarabbi!
Onun mübarek âl ve ashabının da ruh-i tayyibelerine hediye ediyoruz haberdar eyle Yarabbi!
Hz. Adem'den Peygamber Efendimize kadar gelmiş geçmiş bütün nebilerin ve resullerin de ayrı ayrı ruhlarına hediye ediyoruz sen ulaştır Yarabbi!
Bu vatan uğrunda, bu din uğrunda canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin de ruhlarına hediye ediyoruz Sen ulaştır Yarabbi!
Bu dualarımıza Amin diyen bütün din kardeşlerimizin de tüm geçmişlerinin ruhlarına hediye ediyoruz Sen vasıl eyle Yarabbi!
Yarabbi! Kuran'ı çokça okuyan anlayan hayatında tatbik eden mümin kullarından eyle bizleri Yarabbi!
Yarabbi! Bizleri annemizi babamızı evlatlarımızı ve tüm müminleri mağfiret eyle Yarabbi! Bizleri cehennem azabından muhafaza eyle Yarabbi! Yarabbi! Ailemizde huzur tesis eyle! Yarabbi! şeytanın şerrinden bizleri muhafaza eyle! Kabir azabından muhafaza eyle! Cehennemin yakıcı azabından bizleri muhafaza eyle!
Ölümün hayırlısını nasip eyle! Ölürken son nefesimizde Kelime-i Şehadet getirerek iman ile ölmeyi nasip eyle!
Dualarımızı "fetegabbelehâ rabbuhâ" ayet-i kerimesinin sırrına mazhar eyle! 
Dualarınızı Mescid-i Haram da, Medine-i Münevvere de ve Arafat'ta Vakfe de yapılan ve kabul olunan dualara İlhak eyle!
Dualarımızın kabulü için, Allah rızası için Lillâhi Teâlel Fâtiha...










Eûzü billâhimineş şeytânir racîm Bismillâhir rahmânir rahîm

Elhamdü lilâhi rabbil âlemîn * Vessalâtü vesselâmü alâ rasûlinâ muhammediv ve alâ âlihî ve ashâbihî ecmaîn * Rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve illem tağfirlenâ ve terhamnâ lenekûnenne minel hâsirîn * Rabbenâ âtinâ fiddünyâ hasenetev ve fil âhirati hasenetev ve ginâ azâben nâr * Rabbenağfirli velivâlideyye velil mü'minîne yevme yegûmül hisâb * Birahmetike yâ erhamer râhimîn * Ente mevlânâ fensurnâ alel gavmil kâfirîn İlahi Ya Rabbi! Okumuş olduğumuz Yasin-i Şerif, Mülk Suresi, Nebe Suresi ve İhlasat-ı şeriflerden hasıl olan sevabı evvelen bizzat fahr-i kainat önderimiz, rehberimiz, biricik peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) efendimizin pak nezih ve münevver ruh-i şeriflerine hediye eyledik Sen vasıl eyle Yarabbi! Ondan hasıl olan sevabı Hz. Adem'den Peygamber Efendimiz (sav)'e kadar gelmiş geçmiş tüm peygamberan-i izamında hazeratının ervahına hediye eyliyoruz Sen vasıl eyle Yarabbi! Bu vatan uğrunda bu din uğruna canını seve seve feda eden aziz şühedamızın da ervahına hediye eyliyoruz Sen vasıl eyle Yarabbi! İsimleri unutulmuş nesilleri kesilmiş bizlere de bir Fatiha Yasin okuyacak yok mu? diyen kimsesiz garip gurebanın tahtet turabında (toprak altında yatanlar) ervahına hediye eyliyoruz Sen ulaştır Yarabbi! Dualarımıza Amin diyen din kardeşlerimizin de tüm geçmişlerinin ruhlarına hediye eyliyoruz Sen vasıl eyle Yarabbi! Ya ilahel alemin! Yerlerin göklerin ve tüm mevcudatın senin varlığına ve birliğine şehadet etmelerinin hürmetine, sana açılan eller ve seni zikreden diller hürmetine, sabahlara kadar Allah Allah diyerek gözyaşları ile manevi kirlerini yıkayan aşıklar hürmetine günahlarımızı af ve mağfiret eyle! Yarabbi! Namazlarınızı kabul eyle! Tutmuş olduğumuz oruçları kabul eyle! Sana hakkıyla kulluk etmeyi cümlemize nasip eyle! Bizleri hasta yatıp kapılara baktırma! Yatanı utandırma! Bakanı usandırma! Yasin'in yarısını okurken üç aylardan birisinin içerisindeyken ecel geldi ise ölümün hayırlısını Sen nasip eyle Yarabbi! Bizleri görünür görünmez kazalardan belalardan akla hayale gelmez bütün kötülüklerden muhafaza eyle Yarabbi! Ailemize huzur ve geçim ver Yarabbi! Ey duaları kabul eden Allah'ım! Çocuklarımızın kalplerine Allah ve Peygamber sevgisi, ahiret kaygısı, İslam şuuru ve ibadet şevki ver Ya Rabbi! Yavrularımızı maddi ve manevi tehlikelerden muhafaza eyle! Onlara sağlıklı ömürler ihsan eyle! Acılarını gösterme Yarabbi! Ya ilahel alemin! Senin vahdaniyetine güvenerek kapına geldik, merhametine sığındık lütfuna geldik, kulluk edemedik affına geldik, Sen Gaffar Sen Settar Sen Rahman ve Rahimsin! Biz nefsimize zulmettik, bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahları affeyle Ya Rabbi! Sana tövbe ediyoruz bize lütfun ile muamele eyle Ya Rabbi! Bizleri hicran ateşiyle yakma Ya Rabbi! İslam olarak getirdin İslam olarak götür Yarabbi! Kalp penceremizi kapatma! Faydasız ilimden, doymayan nefisten, korkmayan kalpten, kabul olmayan duadan Sana sığınıyoruz dualarımızı kabul eyle yarabbi! Okunan Kur'an'ın kabulü için, Allah rızası için, günahlarımızın affı için.. Tegabbel Minnâ Bihurmetil Fâtiha...









Ya Rabbel Âlemîn ve Yâ Erhamer Râhimîn!

Okumuş olduğumuz Kur'an-ı Azimüşşan'ı dergâh-ı uluhiyyetinde kabul ve makbul eyle!

Hasıl olan sevabı evvelen bizzât fahri kâinât Peygamber Efendmiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in pâk nezîh münevver ruh-i şeriflerine hediye eyledik sen vasıl eyle Ya Rabbi!

Ahirette şefaatini cennette komşuluğunu cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!
Bu vatan ve din uğrunda canını seve seve feda eden aziz şühedâmızında ruhlarına hediye eyliyoruz sen ulaştır Ya Rabbi!
Hz. Adem'den Peygamber Efendimize kadar gelmiş geçmiş tüm Nebilerin ve Rasullerin de ayrı ayrı ruhlarına hediye eyliyoruz sen haberdar eyle Ya Rabbi!
Makamlarını pirnur mekanlarını cennet eyle Ya Rabbi!
Okuduğumuz Kur'anı dinleyen, takip eden ve el açıp şu an sana dua eden tüm din kardeşlerimizin ana baba akraba-i taallugat ve tüm geçmişlerine hediye eyliyoruz sen vasıl eyle Ya Rabbi!
Ağzımıza tat vücudumuza sıhhat evlatlarımıza itaat lutfeyle Ya Rabbi!

Ya Rabbel Âlemîn ve Yâ Erhamer Râhimîn!

Kalbimizi karartma! Rızkımızı azaltma! Kendi kapından başka kapı aratma! Dünya ve ahirette bizleri bunaltma! Cümlemize tükenmez sabır azapsız kabir nasip eyle Ya Rabbi!
Vücudumuzu kaim nimetlerini daim sıhhatimizi müdavim evlatlarımızı âlim eyle Ya Rabbi!
Amentüye tam inanan kalbi aşkın ile yanan seherlerde erken kalkan fevzü ilahine konan kullarından eyle Ya Rabbi!

Her yerde haddini bilen gönül aynasını silen mahşerde el ağlarken beraat edip yüzü gülen kullarından eyle Ya Rabbi!

Fakirlik gelmeden evvel nimetin, meşgüliyet gelmeden evvel boş vaktin, ihtiyarlık gelmeden evvel gençliğin, hastalık gelmeden evvel sıhhatin, ölüm gelmeden evvel hayatımızın kıymetini bilmeyi bizlere lutfeyle Ya Rabbi!
Lütfu ilahine eren iman ile can veren firdevs cennetine giren orada cemalini gören kullarından eyle Ya Rabbi!
Senin katında duaları kabul olunan kullarının hürmetine dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi!
Ellerimizi açtık boynumuzu büktük kapına geldik yüzümüzün karasına bakma bizleri hicran ateşiyle yakma Ya Rabbi!
Şeytanın ve nefsimizin vesveselerinden bizleri muhafaza eyle Yarabbi!
Dertli kullarına deva borçlu kullarına eda hasta kullarına şifalar ihsan eyle Ya Rabbi!
Özellikle şu salgın hastalık dönemlerinde bizi ailemizi yavrularımı ve Ümmet-i Muhammedi muhafaza eyle ya Rabbi!
Tutmuş olduğumuz oruçları kılmış olduğumuz namazları yapmış olduğumuz hayırları dergahı izzetinde kabul eyle Ya Rabbi!
Ya Rabbi! Bana dua edin duanıza icabet edeyim buyuruyorsun. Dinimizi doğru bir şekilde öğrenip yaşamayı cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!
Kur'an'ı çokça okumayı okuduklarımızı anlamayı anladıklarımızı hayatımızda tatbik etmeyi cümlemize nasib eyle Ya Rabbi!
Bizleri seni bilen emin kullarından eyle Ya Rabbi!
Ülkemizi ezansız camisiz camilerimizi imamsız ve cemaatsiz bırakma Ya Rabbi!
Ölümün hayırlısı üç ayların birisi Yasin'in yarısını okurken bizlere hayırlı bir ölüm nasip eyle Ya Rabbi!

Rabbenâ vağfirlenâ zünûbenâ Altı şeyi ver bana! Biri iman, biri Kur'an, biri rahmet biri Cennet biri nasip biri kısmet Bu altısıyla bizleri müşerref eyle Ya Rabbi!
Ey Allah'ım sen affedicisin affetmeyi seversin Ey Kerem ve ikram sahibi rahman ve rahim olan Yüce Rabbimiz cümle Ümmet-i Muhammed'i affeyle Ya Rabbi!
Ecel gelipte kabre konulduğumuzda Rabbin kimdir diye sorulunca Rabbim Allah Peygamberim Muhammed (sav) dinim İslam kitabım Kuran-ı Azimüşşân müslümanım Elhamdülillah diyebilmeyi cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!
Allah'ım bizi affeyle, her derdimizi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi pirnur eyle Ya Rabbi! Evvelim Allah Ahirim Allah kalbimde Beytullah La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah diyerek çene kapamayı cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!
Paygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in hürmetine erenler evliyalar sana yalvaran yaralı gönüller hürmetine arşı alanın altına yazılan isimler hürmetine kürsünün üzerine yazılan isimler hürmetine okuduğumuz Kuran'ı ve dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi!
Allahım! şeytanın şerrinden ölümün dehşetinden kabirin vahşetinden sıratın zulmetinden bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi!
Dualarımızı Beytullah'ta yapılan dualara ilhak eyle Ya Rabbi!

Tegabbel Minnâ Bihurmetil Fâtiha...









 BÜYÜK   CUMA   DUASI           

Ey yerleri ve gökleri yaratan, kâinatı ve bu alemi yoktan var eden, istediğini istediğine veren ve istediği zaman da alma kudretine sahip olan Yüce Rabbim!

Yarabbi! Senin büyüklüğüne inandık kapına geldik, merhametine sığındık lütfuna geldik, Sen Ğaffar, Rahman ve Rahimsin, bizler günahkarız, bizlere lütfunla muamele eyle Yarabbi!

Aldığımız abdestleri, kıldığımız namazları, çektiğimiz tesbihatları, okuduğumuz ve dinlediğimiz Kuran’ın bereketiyle şu mübarek Cuma vakti hürmetine bizleri sevabına nail eyle Yarabbi!

İbadât-ü taatlerimizden hasıl olan sevabı evvela senin rızan için; başlarımızın tacı, gönüllerimizin ilacı, iki cihan serveri Hazreti Muhammed Mustafa (sav) Efendimize, âl ve ashabına, Enbiyaların ve evliyaların ruhlarına hediye eyledik, sen ulaştır Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin ve Yâ erhamer râhimîn! Bizleri ihlas ile çalıştır, fazilet ve doğruluğa alıştır, eksilmesin üzerimizden nurun, bizi böylece saadete ulaştır Yarabbi!

Bize dinde bilgi, ilimde ziyadelik, bedende sıhhat ve ölmeden önce tövbe etmeyi nasip eyle! Hasta kullarına şifa, dertli kullarına deva, borçlu kullarına eda, yanlış yolda olanlarına hidayet nasip eyle Yarabbi!

Yarabbi! Aksakallı pirler, saçı bitmedik yetimler hürmetine, yeşil yapraklar, kara topraklar hürmetine, seher vakti gözyaşları ile sana dua dua yalvaran aşıklar hürmetine biz aciz ve günahkâr kullarını af ve mağfiret eyle Yarabbi!

Yarabbi! Bizleri görünür görünmez kazalardan, belalardan, afet ve musibetlerden, salgın hastalıklardan, depremlerden, yangınlardan, sellerden, haşerat istilasından ve bil cümle arızi ve semavi zararlardan muhafaza eyle Yarabbi!

Güneşin tepemize bir mızrak boyu indiği vakit başların fokur fokur kaynadığı; ananın, babanın, evladın, malın, mülkün, servetin hiçbir şeyin fayda vermediği günde bizleri rahmetinle arşın gölgesine aldıklarından eyle Yarabbi!

Yarabbi! Kabrin sıkıştırmasından, Kıyametin dehşetinden, Cehennemin ateşinden bizleri rahmetinle koru! Bizleri hicran ateşinde yakma, kalp penceremizi kapatma, kabirde sıkma, bunaltma, kapından başka kapı aratma, bizleri doğru yoldan ayırma Yarabbi!

Yarabbi! Bizleri dünyada vatansız, ahirette nasipsiz, huzurunda imansız bırakma! Sekerât mevtimizi halluâsân eyle! Umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin eyle Yarabbi!

Yarabbi! O karanlık kabre vardığımız zaman ilk gecemizde Peygamber Efendimizin karşımıza gelip “Korkma ey ümmetim menzilin mübarek olsun ilk gecen âsân olsun melekler yardımcın olsun Allah senden razı olsun” demesini cümlemize nasip eyle Yarabbi!

Yarabbi! Kabirden kalkıp mahşer yerine gittiğimizde sevabımızı ağır günahlarımızı hafif eyle! Dilimiz damağımız kuruduğunda Havz-ı Kevserinden içmek nasip eyle Yarabbi!

Yarabbi! Tahsil gören yavrularımıza zihin açıklığı ver, evlatlarımızı ana baba sözü dinleyenlerden ve beş vakit namaz kılanlardan eyle Yarabbi!

Yarabbi! Evlenme çağına gelenleri hayırlı kısmetler ile karşılaştır, kız evlatlarımıza tesettürü sevdir ve nasip eyle, evladı olmayanlara da hayırlı evlatlar nasip eyle Yarabbi!

Yarabbi! Şu mübarek Cuma vakti hürmetine sıkıntılarımı gider, muradıma eriştir, işlerimi yoluna koy, hatalarımı düzelt, dualarımı kabul eyle Yarabbi!

Dualarımızı “Fetegabbelehâ rabbuhâ bigabûlin hasenin” âyeti kerimesinin sırrına mazhar eyle! Dualarımızı Mekke’de, Arafat’ta yapılan ve kabul olunan dualar arasına ilhak eyle Yarabbi!

O kutsal topraklara gidip de “Lebbeyk Allâhümme lebbeyk! Lebbeyke lâ şerîkeleke lebbeyk! İnnel hamde venni’mete leke velmülk lâ şerikelek” sedaları ile gök kubbeleri çınlatmayı cümlemize nasip eyle Yarabbi!

Şu fani dünyadan gideceğimiz vakit kalbimizde iman, göğsümüzde Kuran, dilimizde Kelime-i Şehadet (ki buyurun) “Eşhedü ellâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûluh” diyerek ruhumuzu teslim etmeyi cümlemize nasip eyle Yarabbi!

Hayırların fethi, şerlerin defi, dualarımızın ve dileklerimizin kabulü için, Allah rızası için El-Fatiha…







BÜYÜK  CUMA  SURELERİ  BAĞIŞLAMA  DUASI


Ey yerleri ve gökleri yoktan var eden Yüce Rabbim! Ellerimizi açtık, b

oynumuzu büktük, huzuruna geldik, huzurundan bizleri boş çevirme yarabbi!

Ya Rabbel âlemin! Bizler bütün günahlarımıza pişman olduk, tövbe diyoruz. Tövbeleri acıyarak kabul eden ancak sensin, tövbelerimizi kabul 

eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin! Şu anda senin meth-u senân için kalem tutan eller hürmetine, Allah Allah diyerek ikrara gelen diller hürmetine, aşkınla yanıp tut

uşan halis gönüller hürmetine dualarımızı en güzel şekilde kabul eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin! Okumuş ve dinlemiş olduğumuz Kur'an-ı Kerim'den hasıl olan sevabı evvelen bizzat İki cihan güneşi baş tacımız Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in aziz ruhuna hediye eyledik, sen vasıl eyle Yarabbi!

Ve yine hasıl olan sevabı Peygamber Efendimiz'in temiz zevcelerinin, ashab-ı kiramının, ehli beytinin ve onlara tabii olanların da ruhlarına hediye eyledik, sen vasıl eyle Yarabbi!

Ve yine hasıl olan sevabı üstadlarımızın, hocalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin, üzerimizde hakkı bulunanların da ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle Yarabbi!

Ve yine hasıl olan sevabı bu duamıza amin diyen kardeşlerimizin bu dünyadan ahirete intikal etmiş olan ana, baba, evlad-ı iyal, akrab-i taallukatından her kim var ise onların da ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle Yarabbi!

Ve yine hasıl olan sevabı bir Fatiha dahi okuyacak kimsesi olmayanların da ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle Yarabbi!

Kabirlerini Kur'an'ın nuruyla pürnur eyle! Makamlarını cennet eyle! İçlerinde kabir azabına düçar olanlar varsa azaplarını kaldırıver Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin ve ya erhamer râhimîn! Hasta kullarına şifa, dertli kullarına deva, borçlu kullarına edalar ihsan eyle! Nâmurad olanları bermuradına, nâşâd olanları en kısa zamanda Handân-ı Şâdân eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin ve ya erhamer râhimîn! Müslümanlıkla yoğrulan yurdumuzu Müslümansız bırakma Yarabbi!

Dinine, diyanetine, vatanına, milletine sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin! Yaşayışımızı İslam üzere, ölmemizi iman üzere eyle!

Hak vaki olup Arzail (as) geldiğinde dilimizde Kelime-i Şehadet ki (buyurun) "Eşhedü ellâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasuluh" diyerek çene kapamayı cümlemize nasip eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemin! Dualarımızı Rahman, Rahim, Azim isimlerinin hürmetine, Esma-ül Hüsna'nın hürmetine, dualarımızı alemlere rahmet olarak gönderdiğin Muhammed Mustafa (sav)'in hürmetine, dualarımızı bizlere rehber olarak gönderdiğin Kur'an-ı Kerim'in hürmetine kabul eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemîn! Sen "Dua ediniz, duanıza icabet edeyim" buyuruyorsun. Bizler de senin huzurunda sana dua ediyoruz, dualarımızı en güzel şekilde kabul eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemîn! Senin huzuruna utanacak hal ve hareketlerimiz olmadan çıkmamızı nasip eyle! Günahsız temiz olarak huzuruna varmayı nasip eyle! Cemalini görmeyi, Resulullah'a komşu olmayı bizlere nasip eyle Yarabbi!

Ya Rabbel âlemîn! Dualarımızı Beytullah'ta, Arafat'ta yapılan dualara İlhak eyle Yarabbi!

Âmîn, Âmîn, Âmîn!

Okunan Kur'an'ın kabulü için, tüm ölmüşlerimizin ruhu için ve hâssaten Allah rızası için lillâhi  teâlel fâtiha.

   



Ya Rabbi! Sana sonsuz şükürler olsun. Peygamber Efendimiz (sav)’e salât-ü selam olsun.

Ya Rabbi! Kıldığımız namazları, tuttuğumuz oruçları dergâh-ı uluhiyetinde kabul ve makbul eyle! Ahir ve akıbetimizi hayreyle!

Ya Rabbi! Okuduğumuz tesbihatları, duaları evimize bereket, nefsimize şifa eyle! Günümüzü hayreyle! Bela ve musibetlerden bizleri her daim muhafaza eyle!

Ya Rabbi! Şeytanın nefsime vereceği vesveselerden, haneme vereceği zararlardan sana sığınıyorum! Günahlardan, isyanlardan ve kötü yola meyletmekten sana sığınıyorum! Bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Bizi şeytanın ve şeytanlaşmış insanların şerrinden muhafaza eyle! Evimize iyilikler, hayırlı ve bereketli rızıklar ihsan eyle! Bizi yoklukla daraltma! Varlıkla şımartma Ya Rabbi!

Rızıkların taksim edildiği şu mübarek sabah vakti hürmetine rızkımızı genişlet, yuvamıza huzur ve bereket ihsan eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Etrafımızda bize zarar verme niyeti olan insanları bize yaklaştırma! Düşmanlarımızın dost gibi görünüp bize zarar vermelerine izin verme Ya Rabbi! Dostlarımızın düşmanlığından, düşmanlarımızın zararından bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Hasta kullarına şifa, dertlerimize deva, borçlarımıza edalar ihsan eyle!

Hakiki imandan, güzel ahlaktan, büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgiden bizleri ayırma Ya Rabbi!

Ya Rabbi! En güzel isimler senindir! Rahîm olan Sen’sin. Rezzak olan Sen’sin. Yerin ve göğün yegâne sahibi Sen’sin. Bir şeyin olmasını istediğinde ona sade “ol” demen yeterlidir.

Ya Rabbi! Muratlarımızı, isteklerimizi, hacetlerimizi sana arz ediyoruz. Sen “olsun” dersen hepsi oluverir. Kabul et Ya Rabbi! Kabul et Ya Rabbi! Kabul et Ya Rabbi!

Âmîn âmîn bi hürmeti tâhâ ve yâsîn velhamdü lillâhi rabbil âlemin

Duaların kabulü için Allah rızası için el-fatiha.






Elhamdü lillâhi rabbil âlemin, Vessalâtü vesselâmu alâ rasûlinâ muhammediv ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn.
Allahım! Bizi birbirinden güzel evlatlarla sevindirdin, nimetlendirdin, şefkatin en tatlısı ile tanıştırdın, sana sonsuz şükürler olsun ya rabbi!
Allahım! Evlatlarımıza karşı sabırlı olmayı nasip eyle, onların senin emanetin olduğunu bizlere unutturma ya rabbi!
İlahi Ya Rabbi! Hastalandıklarında şifalar ihsan eyle, huzursuzlandıklarında afiyetler ihsan eyle, nazarlandıklarında def-ü ref eyle ya rabbi!
Allahım! Bizlere hayırlı evlatlar ihsan eyle, kendilerine ve başkalarına karşı iyi olmalarını nasip eyle, kulluklarıyla, iyilikleriyle bizi sevindir ya rabbi!
Allahım! Büyüdüklerinde yavrularımıza hayırlı güzel eşler nasip eyle, helal rızık kazanabilecekleri hayırlı işler nasip eyle ve o işlere ulaştıracak hayırlı okullar nasip eyle ya rabbi!
Allahım! Evlatlarımıza anlayış kabiliyeti, hikmetli ve güzel konuşma nimeti bahşeyle, onlara ezberleme kuvveti, çabuk kavrama zekâsı ve zihin açıklığı ver ya rabbi!
Ya erhamer rahimin! Vefatımızdan sonra arkamızdan hayır dua edecek evlatlar ihsan eyle, bizi ve ailemizi doğru yoldan ayırma ya rabbi!
Allahım! Bizleri, evlatlarımızı senden başka kimseye muhtaç eyleme, onları koru, bağışla, kalplerini temizle, temiz olan kalplerinin kirlenmesine müsaade etme ya rabbi!
Allahım! Yavrularımızı anne babasını hiçbir zaman üzmeyen, bir dediğini iki etmeyen, öf bile demekten çekinen kullarından eyle ya rabbi!
Allahım! Yavrularımızın kalbine senin ve sevgili resulünün sevgisini yerleştir, haramlardan uzak eyle, senden başkasını dost edinmelerine fırsat verme ya rabbi!
Ya erhamer rahimin! Evlatlarımızın acısını gösterme, hastalıklardan, devasız dertlerden koru, zihinlerini boş şeylerden arındır, ferasetli olmalarını ihsan eyle ya rabbi!
Ya Rabbi! Nefislerinin ve arzularının azgın isteklerine uyduklarında, onları doğru yola ilet, muhafaza eyle, kaldırıp götüremeyecekleri imtihanlarla sınama ya rabbi!
İlâhi Yâ Rabbi! Görünür-görünmez kazalardan belalardan bizleri, ailemizi, sevdiklerimizi ve cümle Ümmet-i Muhammed’i muhafaza eyle ya rabbi!
Ey güzel Allahım! Biz evlatlarımıza yetemediğimizde sen yet, biz onları tamamlayamadığımızda sen tamamla, biz onları duyamadığımızda sen duy ya rabbi!
Ya rabbi! Bizler senin aciz ve günahkâr kullarınız! Bizim hatalarımızdan dolayı bizleri evlatlarımızla sınama ya rabbi!
Kalbimde olup da dilime ulaşamayan içimdeki duaları sana arz ediyorum. Bilip söyleyemediğim, düşünüp dile getiremediğim ne varsa nolur kabul eyle ya rabbi!

Âmin velhamdü lillâhi rabbil âlemin




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ey Cümle Halkın Maksudu

  Ey cümle halkıñ maksûdu Al göñlümü senden yaña Ey külli şey’iñ mevcûdu Al göñlümü senden yaña ... Budur yüreğim yâresi Gitmedi yüzüm karas...