Beyin Krizi


Beyin krizi "
Beyin krizi için çok önemli ve başarılı % 100, eğer beyin krizi geçiren bir insanın durumu ile karşı karşıya olursan, oturma ve onun hayatını kurtar.
Tüm insanlar tarafından paylaştı gereken Çinli bir profesör tarafından bize sunulan bu teknik, şeker test cihazı gibi basit bir iğne ile kurbanın parmağında karıncalanma dayanıyor.
Hepimiz bir insanın hayatına mal olabilecek ani bir beyin felç maruz kaldık, ama bir dahi ve size teklif etmek çok kolay, ani ölümden hayat kurtarabilir.
Bu numara, sağlık belgesi olmasa bile, inme kurbana vermen gereken ilk yardım ilk adım:
Önce / sakin olmalısın ve hastanın iç beyin kanamaya neden olma korkusu için.
İkincisi / şeker test makinesi kullanmak mükemmel, ama eğer mevcut değilse dikiş iğnesi kullanabilir ve bu iğne steril, bir mum ya da bir çakmak üzerinde ısı.
O zaman on parmak başını bu steril iğne ile dürt gerekir (on parmağını dürt unutma (bu karıncalanma bir kaç ml tırnak olmalı ki kan damla) kan bir nokta vermiyor ise kibarca basın Böylece yavaş yavaş akar ve içindeki kan hareket etmesini sağlar. Ve kurbanın ağzının görünümünü fark ederseniz, kan onlara ulaşana kadar kulakları masaj yapın.
Ayrıca kan belsoğukluğu gör için bu iğne ile lobu tavsiye edilir.
Hemen sonra hasta bilinci geri gelecek ve ağzı normale dönecek.
O zaman hasta durumu istikrarlı kadar hastaneye gitmeli.
Bu Çin yöntemi bir inme durumunda % 100 çalışır ve pıhtı kurbanları organ hasar ani ölüme kurtarmak için kullanmayı şiddetle öneririz. Sağlık ve sağlık için dua ediyoruz
"işte belirtileri"
Inme belirtileri: konuşma kaybı veya konuşma kaybı, anlayış ve anlayış eksikliği. Vücudun bir tarafında felç ya da felç olabilir ve yüzü, kolları ya da ucubeler etkileyebilir. Bir kol onları başının üstünde kaldırmaya çalışırken bir kol düşer. Gülerken ağız bir tarafında rahatlama. Yürüme yeteneğini ve sürekli denge kaybetme duygusu kaybetmek. Bir ya da her iki gözünde kayıp ya da zayıflık, vizyon siyah olabilir ya da net değil. Hafıza kaybı ve unutmak. Ani bir baş ağrısı ve baş dönmesi veya baş dönmesi eşlik edebilir
Oku, başkaları için paylaş.

Birinci Sayfa 20.12.2019

TRUMP DÜNYA'YA DUYURDU..!!ABD YAPTI YİNE YAPACAĞINI..!! TEPKİRLER ÇIĞ G...

Dr. Fatih Erbakan - Ahu Özyurt ile Siyaset Alanı - tv100

GİZLİ PROJELERİN MİMARI KİM ?

Evlerimizdeki güvenlik kameraları nasıl hackleniyor?

BUNLARIN KENDİ HALKINA SAYGISI YOK..!! CANLI YAYINDAN ALDILAR..!!

60 saniyede bugün (21 Aralık 2019)

Terör örgütü PKK/YPG'nin acımasız yüzünü, Rasulayn’da evi yakılan Suriye...

LİBYA ANLAŞMASI TÜM DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK! | Mete Yarar Olay Sözler

TÜRKİYE O HAMLE İLE HER ŞEYİ...!!! | Mete Yarar Olay Sözler

ABD TÜRKİYE'DE YENİ BİR OYUN KURGULADI!!! YOKSA...!!! | Abdullah Çiftçi'...

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 2018 Yılı HİB Ödül Töreni’nde konuşuyor...

Yeni Bir Başlangıç Malezya Gelişmesi ASYADAN AFRİKAYA BİRLEŞTİRİYORUZ

Mavi Vatan- 02 Aralık 2019- Cem Gürdeniz- Kıvanç Özdal- Ulusal Kanal (Do...

İki Okyanus Neden Karışmıyor

Devlet okulları arasında neden fark var?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii / NTV Canlı Yayın Röportajı

Kuruluş Osman Komedyası - Ahmet Şimşirgil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO'nun kendini güncellemesi kaçınılmazdır

MSB: Rasulayn'da herkes dinini özgürce yaşayabiliyor

MSB: Rasulayn'da herkes dinini özgürce yaşayabiliyor

60 saniyede bugün (03 Aralık 2019)

Hükûmet vergi alınmadık bir şey bırakmamakta kararlı!

NATOda Herşey Kilit NERDEN ÇIKTI BU CİBUTİ..? Fransa ve Yunan Son Çıkış

Google Web Yöneticisi Araçlarına Site Sahipliği Doğrulama| Google'a Kayı...

BU BiTKiNiN YAGINI BÖYLE YAPMAK ZORUNDASINIZ ...

UCUCU YAG ,SOGUK PRES LIMON YAG I Evde Kolay Nasil YAPILIR, Okul cocukla...

Doğal Yöntemlerle Sivri Sineklerden Nasıl Korunur?

DR. Öz'den sağlıklı yaşam önerileri

Karaciğer yağlanmasi için kür Prof Dr İbrahim Saraçoğlu

Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu

Havuç Suyunun Faydaları / Havuç Suyu Neye İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu

İncirin Faydaları / Kuru İncirin Faydaları | İbrahim Saraçoğlu

Hurmanın Faydaları / Hurma Neye İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu

Bir Ay Boyunca Her Gün Avokado Yerseniz, İşte Vücudunuza Bunlar Olur

Her Sabah Bu 3 Şeyi Yerseniz, Size Gençliğinizi Geri Kazandırır ve Size ...

AYVAYI TEREYAĞINDA PİŞİRİP YERSENİZ O HASTALIKLARI YOK EDİYOR

2 . Abdülhamit Han'ın çizdirdiği petrol haritası


2 . Abdülhamit Han'ın çizdirdiği petrol haritası


Türkiye 2020 Güç Gösterisi Düşmana Göz Dağı

Günümüzde Telefonlar Neden Gittikçe Yavaşlıyor?

İran'da benzin zammı protestoları: Dış dünyaya kapatılan ülkeden nasıl h...

Göç: Bu semtten gitmek [1. bölüm]

Avrupa'da Neler Oluyor? Türkler Dönmeli mi? Abdullah Çiftçi Analizi

Ayasofya Gerçekte Kime Ait ?

KAHRAMANLAR MI YOKSA GLADYATÖRLER Mİ?

SÜLEYMAN SOYLU CİHANGİR İSLAM TARTIŞMASI! SAADET PARTİ MİLLETVEKİLİ CİHA...

Akdeniz'de Topunu Gömçürten Adım VE KARŞINIZDA Vİ-HA

Kimlik ve ehliyet yenileme yapmayanlar dikkat! İşte son tarihler




Kimlik ve ehliyet yenileme yapmayanlar dikkat! İşte son tarihler

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri devam ediyor. Henüz kimlik ve ehliyetlerini değiştirmeyenler için son tarih belli oldu. İşte kimlik ve ehliyet yenileme rehberi

Kimlik ve ehliyet yenileme son tarih ne zaman?mask
Büyütmek için resme tıklayın
İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme ile yeni kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik karar 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Böylece yeni kimlikler çipli hale dönüştü ve bugüne kadar ise 37 milyon vatandaş yeni kimlere geçti.
Kimlik ve ehliyet yenileme işlemini erteleyenler için ise son tarih belli oldu. Posta gazetesinden Gülten Uğurlu'nun haberine göre 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren ve kimliklerini hala yenilemeyenler 2023 yılına kadar, ehliyetini değiştirmeyenlerin ise 2020'nin sonuna kadar süre var. Ancak o süreyi beklemeyip şimdiden kimlik ve ehliyet yenileme işlemi yapmak isteyenlerin yapması gerekenler şöyle:

KİMLİK YENİLEME İÇİN RANDEVU ALIN

Önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak yapılan kimlik değişikliği işlemleri artık Nüfus Müdürlüğü üzerinden gerçekleştiriliyor. Kimlik yeniletmek için ilk yapılması gereken işlem, randevu almak. Kimlik kartı başvuruları için randevu.nvi. gov.tr internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınması zorunlu kılınırken gününüzde gitmediğiniz takdirde sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.

YENİ KİMLİK BAŞVURU BELGELERİ

Kimlik yenileme için randevu aldınız ve başvurmaya gideceksiniz. Yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar:
  • Nüfus cüzdanınız. Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor.
  • Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • 22.5 liralık (değerli kağıt bedeli) değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

HANGİ DURUMDA NELER GEREKİYOR?

  • Evlilik akdinden sonra kimlik yenilemeniz acil ise eğer belediyenin nikah dairesinin evraklarınızı nüfus müdürlüğüne göndermesini sağlamanız gerekiyor.
  • Boşanma nedeniyle kimlik değiştirmek isteyenler, başvuru için gerekli belgelerin arasında 'boşanmanın kesinleşmiş kararı' belgesini de bulundurmalı.
  • Yeni doğan bebeklere kimlik çıkarmak için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Bebekler ve 15 yaşından küçükler için fotoğraf götürmeye de gerek yok. Bebeğin doğumunun ardından 30 gün içinde Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmak gerekiyor. Aksi halde, kayıtta gecikildiği için ücret talep edilecektir. Evrak olarak da başvuru yapan anne ya da babanın kimliği ile doğum belgesi yeterli.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ 22,50 LİRA

Kimlik yeniletmek isteyenlerin değişim için ödemeleri gereken miktar 22 lira 50 kuruş. Bu ücret tutarı her yıl değişiklik göstermektedir. Evlilik nedeniyle kimlik değişimi ve eskiyen kimliği değiştirme ücreti 22.50 TL.
Yeni doğan bebek için kimlik çıkarmak ücretsiz. Doğumdan itibaren 1 ay içinde bebeğin kaydı yapılmamışsa bu işlemin ücreti 22,50 TL'dir. Kimliğini kaybeden bir vatandaşın ise ödemesi gerek ücret bedeli 45 TL'dir.

15 GÜNDE ADRESE TESLİM

Gerekli belgelerle randevunuzu aldığınız gün nüfus müdürlüğüne giderek başvuru işleminizi yapıyorsunuz. Nüfus dairesinde gerek görülmesi halinde parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izinin taranarak sisteme kaydedilmesi de gerekebilir. Önceden 15 gün veya 1 ayda postayla adresinize ulaştırılan yeni kimlikler, artık 1 gün veya en geç 2 gün içinde adresinizde oluyor.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ SON TARİH 2020'NİN SONUNA KADAR

Yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan süre 31 Aralık 2020'de doluyor. Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yani 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınıyor. Başvuru için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve en önemlisi de 'sürücü olur' yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu gerekiyor.

E SINIFI EHLİYET 5 YIL GEÇERLİ

Ehliyetini çaldıran ve kaybedenlerin yeni ehliyete başvurmadan önce en yakın trafik tescil şubesine başvuru yaparak kayıp veya çalıntı beyanı vermesi de gerekiyor. Böylece sisteme zayi kaydı işleniyor. Bu durumda ayrıca kayıp ilanı verilmesine de gerek kalmıyor. Sonra Nüfus Müdürlüğü'ne giderek başvuru yapılıyor ve yeni ehliyet posta ile 1 günde adrese teslim ediliyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl. Geçerliliğin sona ereceği tarih çipli ehliyetin üzerinde ayrıca belirtiliyor. Süre dolunca yeni ehliyet için tekrar başvuruluyor.

TEVHİD TABİBİ

"HAYIRLI CUMALAR"

Tevhid Tabibi Hayırlı cumalar

"HAYIRLI CUMALAR"

"HAYIRLI CUMALAR"


Faydalarını Bilsek Hergün Çöpe Atar mıydık -Her Derde Deva Çay Tarifi

UCUCU YAG ,SOGUK PRES LIMON YAG I Evde Kolay Nasil YAPILIR, Okul cocukla...

Ne Var Ne Yok 14 Kasım 2019

Masonlar yeni dünya düzeni mi kurmaya çalışıyor?

Masonlar ve FETÖ arasındaki gizli ilişki

Mason ayinleri nasıl yapılıyor?

Erkeklerin yalan söylediği nasıl anlaşılır? Zafer Akıncı'dan önemli tüyolar

BAŞÖRTÜLÜ KIZLARA SALDIRI İSTANBUL KARAKÖY! MEHMET AVCI AK PARTİLİLERE E...

ATATÜRK'E SECDE EDENLER OKULDA ÖĞRETMEN SKANDALI! ATATÜRK VE DİN! ATATÜR...

Ergün Diler : 'Düş'man!.. Sesli Makale

ABD TÜRKİYE'Yİ İŞGAL Mİ EDECEK? METE YARAR ANLATTI

4 YIL ÖNCE BAŞLATTILAR! TÜRKİYE'YE YÖNELİK ŞOK PLAN! METE YARAR ANLATTI

TÜRKİYE SİL BAŞTAN OLACAK!!! METE YARAR'DAN OLAY SÖZLER

Dünyada Kitleler Neden Sokakta - Abdullah Çiftçi Analizi

YENİ SÜRÜM YÜKLENİYOR

ALTI AY İÇİNDE ABD...!!! METE YARAR'DAN OLAY SÖZLER

Şimdi İzle Cümbüşü ONU ÜRETMEK İÇİN BİRLEŞİYORUZ

SIR GIBI SAKLANAN DÜZENEK: DÜDÜKLÜ TENCERE DE LAVANTA YAG I CIKARMA COOO...

Lavanta Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları

Evde Lavanta Yağı Nasıl Yapılır? Kullanım Şekli ve Alanları

Evde Lavanta Suyu Nasıl Yapılır? Faydaları...

Karaciğeri Yenileyen ve Arındıran Kür

Lavantanın Faydaları / Lavanta Çayı Nasıl Yapılır?

Lavantanın Saça Cilde Faydaları Lavanta Kürü Nasıl Yapılır? İbrahim Sara...

Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu Hüseyin Özcan ; Sağlıklı Yaşam 27.11.2018

Prof. Saraçoğlu ile Sağlıklı Yaşam 30.09.2018

Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu Hüseyin Özcan ; Sağlıklı Yaşam 25.02.2018

En Faydalı 5 Sebze Soğan Maydanoz Dereotu Lahana Brokoli Faydaları | İbr...

En Şifalı 10 Meyve | Prof. İbrahim Saraçoğlu

En Faydalı Kuru Yemişler | Prof. İbrahim Saraçoğlu

Öksürük ve Balgama Doğal Antibiyotik-Denenmiş Sonuç Alınmış 2 Mucize Kür

Kuru Öksürüğü Şıp Diye Kesen Balgam Söktürücü Kür/Ev Yapımı Antibiyotik

Yaptırımcı Senatörler Reissi Görünce BÖYLE KUZUYA DÖNDÜ Dünya Basını: Tr...

#TrumpErdoganMeeting


60 saniyede bugün (13 Kasım 2019)

KRİTİK GÖRÜŞME VE SONUÇLARI

Fazla Carlama Connie KONUŞ YÜZÜME KARŞI

DOĞU AKDENİZ'DEN SONRA HEDEF TÜRKİYE!!! | Abdullah Çiftçiİ’den Olay Sözler

ATAK FAZ2 TERÖRİSTLERE ATEŞ PÜSKÜRMEYE GELİYOR \Atak\SSB\Savunma sanayi\... ▪️ATAK FAZ-2 helikopterlerinin, 2020 ortasından itibaren teslim edilmesi planlanıyor.

15 Temmuz Şehitleri Belgesel Filmi - 31 Temmuz 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile ortak basın toplantısında k...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ortak ...CANLI

Kronoloji: ABD - Türkiye krizleri

Trump'tan Erdoğan'a Suriye konusunda teşekkür

11 MİLYON FİDAN KAMPANYASI SONRASI CHP'LİLERDEN KOMİK SAVUNMA! CUMHURBAŞ...

Kanser hastasının gözünden sahte tedavi yöntemi öneren videolar

Hasankeyf'te sona doğru: Tarihi çarşı yıkılıyor

İngiliz istihbarat belgelerinde Mustafa Kemal

Otizimli çocukların eğitimi: “Bu sorunlar günlük rutinimiz”

Berlin Duvarı: 38 sene takımından uzak kalan taraftar

Eminönü balıkçıları neden kaldırılıyor?

Ispanak zehirlenmelerinin tek sorumlusu güzel avrat otu mu?

Fatih'te intihar eden dört kardeş: Veresiye defterinde 2.260 lira borç

Üçüncü Dünya Savaşı nerede hangi ülkeler arasında çıkacak? Osman Pamukoğ...

Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin Hanesinde Mevlid-i Şerif Kıraati ve Kasidel...

Cenneti Garantileyen Altı Şey - 22.01.1995 - 2. Hadis - MEC

ESAD COŞAN 1995 ZİKİR DERSİ MEHMED ZAHİD KOTKU ANMA 1995

Kasîde-i Bürde

Hulasatul hülâsa İhsan Atasoy

Tahmidiye Duası - İshak Danış Hocamızın Sesinden (Görüntülü)

İlaçtan Daha Tesirli Tahmidiye Duası (Şifa Duası Hz. Ali r.a.) - İhsan A...

Hz Ali (ra) Celcelutiye kasidesi

Mevlid-i Şerif ve Kasideler - Sebilci Hüseyin Efendi

Cübbeli Ahmet Hocaefendi ile Mevlîd-i Şerîf Kıraati ve Kasîde-i Bürde 07...

Sami Yusuf - Ya Mustafa | Live At Wembley Arena

Sami Yusuf - Hasbi Rabbi | سامي يوسف - حسبي ربي | Live At Wembley Arena

Sami Yusuf - Hasbi Rabbi (Canlı)

sami yusuf hasbi rabbi türkçe

Yusuf Sami, Rekorlar Kıran İlahi

Maher Zain - Mawlaya (Turkish-Türkçe) | Official Lyric Video


CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Anlam ve Önemi Nedir? Cumhuriyet Nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet rejimini ilan etmesiyle her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak Türkiye ve KKTC'de coşkuyla kutlanır. Peki, 29 Ekim'in anlam ve önemi nedir?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Anlam ve Önemi Nedir? Cumhuriyet Nedir?
Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923 yılından bu yana kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı anlam ve önemi nedir? 1923 yılında neler oldu?

CUMHURİYET NEDİR?

Cumhuriyet, devleti idare edenlerin seçimle iş başına geldiği yönetim şekline denir. Dünyada birçok devlet cumhuriyet rejimiyle yönetilir. Cumhuriyetle yönetilen ülkelerde egemenlik milletindir ve millet, devleti yönetecek kişileri kendisi seçerek kendi kendini yönetmiş olur. 

CUMHURİYET BAYRAMI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bugünkü Türkiye cumhuriyete, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kavuştu. Tarihin başlarındaki Osmanlı Devleti'nde, bütün yetki padişahın elindeydi. Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı'nda yenik düşünce yurdu düşmanlar işgal etti ve Mustafa Kemal, "Ya istiklal, ya ölüm" parolası ile mücadele etti.23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Mustafa Kemal meclis başkanı seçildi. Türk ordusu, İnönü Savaşlarını, Sakarya Meydan Muhaberesi ile Başkomutanlık Meydan Savaşı'nı kazandı. Yunanlılarla ve Birinci Dünya Savaşı'nda savaştığımız devletlerle 24 Temmuz 1923'te Lozan Barış Antlaşması imzalandı. Böylelikle Türkiye'nin bağımsızlığı dünya devletleri tarafından da kabul gördü. Egemenliğine kavuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923'te cumhuriyeti ilan etti. Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti oldu ve Atatürk ise, ilk cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Devlet kanunlarla yönetilmeye başladı.



CUMHURİYET NASIL İLAN EDİLDİ?

29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarih olarak her yıl kutlanır. 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Türk milleti için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın simgesi olarak kutlanan milli bayramdır. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun giderilmesi için yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şart olmuştu ve Mustafa Kemal ile arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğuna karar verdi.



29 EKİM 1923 YILINDA NELER OLDU?

İkinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda, 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı başladı. Dört yıl süren savaş sonunda Osmanlı'nın dahil olduğu ittifak devletleri yenildi. Osmanlı'nın da yenik sayıldığı savaşın sonunda ülkeyi İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar paylaştı. Bunun üzerine Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gitti ve orada aldığı karar neticesinde Erzurum'da, Sivas'ta kongreler düzenledi. Mustafa Kemal Paşa "Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." dedi. Ülkenin dört yanından gelen ulus temsilcileri23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı başkan seçerek, onun önderliğinde Büyük Millet Meclisi, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Her yörede ki efeler, dadaşlar düşmana karşı mücadele ederken, diğer yandan da düzenli ordular İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da savaştı ve zafer elde edildi.



''YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDECEĞİZ!''

Zafer üzerine padişah ülkeden kaçtı ve imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet kuruldu. Yeni doğan devletin yönetim şekli henüz belirlenmemişti. Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923'te ilk toplantısını yaparak, 13 Ekim 1923'te Ankara'yı başkent olarak belirledi. Atatürk, ülkeyi düşmandan arındırıp, sınırları belirledikten sonra hep düşündüğü cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı ve 28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırarak, "Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz." dedi. Atatürk, 29 Ekim 1923 günü, milletvekilleri ile görüşmesinin ardından hazırlanan Cumhuriyet önergesinin taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildi. Meclis önergeyi kabul ederek, ülkede cumhuriyet yönetimi kuruldu. Atatürk ise kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı oldu.



YAPILAN YENİLİKLER NELER?

Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla, Türkiye'yi çağdaş ve uygar devletler seviyesine ulaştırmak için bir dizi yenilik yaptı. Bu yenilikler; siyasal, bayındırlık, toplumsal, tarım, hukuk, eğitim, sanayi, ekonomi ve ticaret alanlarında yapıldı.





96 Yıldır, Cumhuriyetle Birdir Tüm Kalpler

Istanbul street food journey

Iraq Protests: Anger over corruption and unemployment

YPG terrorists cleared from Syria's Tel Abyad - Turkey’s Border Security

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısın...

Minyatür at arabaları Faik ustanın elinden çıkıyor

Raja Meziane: ‘Devrimin sesi’

60 saniyede bugün (26 Ekim 2019)

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Ulusal Kısa Metraj Film Yarı...

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Ulusal Belgesel Film Yarışması

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Ulusal Uzun Metraj Film Yarı...

SAHADA VE MASADA TÜRKİYE KAZANDI (İnternethaber-Sokak Röportajı)

TÜRKİYE TÜM BÖLGENİN HAKİMİ OLACAK | Ertan Özyiğit

İstanbul'da Duvarlarına Cinlerin Yazı Yazdığı Cami

Hayal Diyenler HANİ NERDESİNİZ

Hz.Musa’nın Kabri Nerede ? (Soru Cevap 7)

Padaung kabilesine ait ilginç gelenek

ABD’NİN YENİ PLANI NE BİLİNMEYENLERİ | Mete Yarar

Ne Var Ne Yok 24 Ekim 2019 / Mete Yarar

Mete Yarar'dan Türkiye, ABD Ve Rusya Üçlüsü

TÜRKİYE'NİN EN SIKINTILI DÖNEMLERİ ŞİMDİ BAŞLIYOR! ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN O...

'Bu dünyadan Türkleri çekin Armageddon başlar'

YPG SON DAKİKA! MAZLUM KOBANİ TWITTER! YPG HARİTASI 2019 ABD SOÇİ MUTABA...

Ana Haber- 25 Ekim 2019- Murat Şahin- Ulusal Kanal

Su tüketimine dikkat!

Adaletsiz vergi ödemelerine tepki

25 Ekim Dünya Makarna Günü...

PKK elebaşı Ok: CHP verilen desteği çabuk unuttu

Türkiye'nin doğu illerinde kara kış kapıya dayandı

Türkiye'nin doğu illerinde kara kış kapıya dayandı

Altında taksit sayısı arttı | Ekonomide Görünüm - 25 Ekim 2019

Para Gündem - 25 Ekim 2019 (Suriye düğümü çözülüyor mu?)

Konaklama vergisi geliyor | Ekonomide Görünüm - 25 Ekim 2019

Nedir Ne Değildir - 24 Ekim 2019 (ABD-Rusya mutabakatlarının şifreleri ne?)

Birinci yargı paketiyle hayatımızda neler değişiyor? | Akşam Haberleri -...

Mutabakat sonrası sahada son durum ne? | Habertürk Manşet - 24 Ekim 2019

CHP Grubu'nda Trump'ın mektubu neden okundu? Mutabakatların kazananı kim...

Terörist Mazlum Kobani kimdir? ABD'den iade süreci nasıl işleyecek?

Bakan Çavuşoğlu: Terörist Mazlum Kobani ile müttefiklerimizin görüşmesi ...

Başkentray'da 'Bakan' Sürprizi

Eski Kocadan Eşya Kurtarma Operasyonu

4 Parti'den Avrupa Parlamentosu'na Yaptırım Tepkisi

Bakanlar 4 Spor Dalında Ter Döktü

YPG nasıl Amerika destekli bir güç haline geldi?

İngiltere'ye kaçak gitmek: Ölümle burun buruna yolculuk

Why has Mo Salah’s GQ shoot started a debate on modesty?

Why is Lebanon protesting?

Questions raised after Twitter verifies terror group leader’s account

UK court finds British YPG member guilty of terrorism

US to deploy tanks to ‘protect’ oilfields in Syria – reports

Franco Exhumation: Spanish govt removes dictator's remains

Bolivia Election: Morales calls fraud allegations a coup attempt

Egypt Sex Assaults: Female refugees targeted as attacks increase

Russia-Africa Summit: Putin, African leaders sign military deals

South Africa Safety App: Startup wants to reduce high crime rate

Exclusive: Turkish President Erdogan on developments in northern Syria

Tel Abyad'da Huzur Hakim.. / A Haber

Erdoğan'dan "Fransız Le Point" Dergisine Suç Duyurusu / A Haber

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: ''ABD'ye yazılı "Nota" İle İlettik!'' / A Haber

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: ''ABD'ye yazılı "Nota" İle İlettik!'' / A Haber

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: ''Bin Yıldır Türk-Kürt Etle Tırnak Gibi Ya...

Robot temalı kum heykellerden 200 metrelik duvar

Kanatlı jandarmalara özel klip

Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye

Balıkesir'de bor üssü kuruluyor

Mehmetçiklerimiz Hastaneye Yetiştirdi, Suriyeli Pınar Bebek Dünyaya Gözl...

Bakan Akar, Katar Başbakan Yardımcısı Al Attiyah İle Bir Araya Geldi

Bakan Akar NATO’da Fransız Mevkidaşı İle Görüştü

Bakan Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos ile Bir Araya Geldi

Film ekibiyle 'Cinayet Süsü'nü konuştuk

3 koldan milli tüfek teslimatı

60 saniyede bugün (25 Ekim 2019)

6 başkent neden sokakta?

US President Trump says the US ‘never agreed to protect the Kurds’

İşte Türkiye ve Rusya arasındaki 10 maddelik anlaşma

Teröristler Çekilmezse Harekat Sürer

Saat 22:00'den Sonra Teröristler Vurulur

Erdogan Putin Meeting: Turkish, Russian presidents to discuss Syria

Başkan Erdoğan, Putin İle Bir Araya Geldi! / A Haber

Son Dakika: Başkan Erdoğan'dan Trump'a Flaş "Mektup" Yanıtı / A Haber

Başkan Erdoğan: ''Açık Söylüyorum Başladığımız İşi Muhakkak Bitireceğiz'...

Geceden sabaha #BarışPınarıHarekatı

Ey Cümle Halkın Maksudu

  Ey cümle halkıñ maksûdu Al göñlümü senden yaña Ey külli şey’iñ mevcûdu Al göñlümü senden yaña ... Budur yüreğim yâresi Gitmedi yüzüm karas...