İstek Duası

   






İstek duası, Allah'tan bir isteğiniz olduğunda, bir dileğiniz olduğunda okunmalıdır. İsteklerinizin ,dileklerinizin Allah katında kabul olması için, sadece du etmeni değil iyi bir kul olmanız gerekir. Üzerinize düşen vazifeleri yerine getirmelisiniz. Beklentilerinizi sadece dualara bağlamamalı, kendinizde buna uygun davranmalısınız.

İstek duaları (Dileklerin kabulü için edilecek dua)

" Kullarını bağışlayıcı olan, cömert Allah'tan başka yaradan yoktur. Arşın sahibi olan Allah tüm eksiklerden uzaktır. Hamd alemlerin Rabbi Allah'a dır.

Ya Rabbi, Senden rahmetini, mağfiretinin büyüklüğünü diliyorum. Tüm günahlardan ve kötülüklerden beni Koru Ya Rabbi! Beni bütün iyiliklere yönelt. Bağışlamadığın günahlarımı bırakma Ya Rabbi! tüm sıkıntılarımı gider, senin rızana uygun olan tüm isteklerini kabul et. Ey merhamet sahibi olan Rabbim!"

Cuma günleri herhangi bir saatte kıbleye yönelerek oturun. Aşağıdaki mübarek duayı 7 kez okursanız duanız kabul olur, isteklerinizi Allah'ın izniyle elde edersiniz.

"La ilahe illa ente ya hannanu ya Mennanu ya bediu us semavati vel erde ya zel celali vel ikram."

Yatsı namazı kılıp, sağ ve sola bakmadan, kıpırdamadan ve konuşmadan 7 tane Fatiha okunur, dilek söylenirse, muhakkak ki kabul olunur diye rivayet edilir.

Teheccüd namazları da dileklerin kabul olması için önemlidir. Allah-u Teala; kim Teheccüde kalkacak, kim ne isteyecek der.

Bir kişi cuma gecesi yani perşembeyi cumaya bağlayan gece hayırlı olan her isteği için, 100 defa "Essalatü ves selami aleyke ya seyyidina ya Rasullullah huz bi yed kallet hileti edrikniy." Salavatı şerifi okuduğunda isteği gerçekleşir. Bu fani dünyada ve ahirette olan hayırlı dileklerine kavuşur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) her kim geceleyin yatmadan evvel bu duayı okursa, Allah (c.c.), Cebrail (a.s.)' a "Kulumun hacetini ve dileğini onu yerine getir." diye buyurmuştur. Bunun için okunacak istek duası ise;

"Sübhanallahi vel hamdü lillahi ve la ilahe illallahü ve Estağfirullah. Allahümme inni es'elüke min fadlike ve rahmetike fe innehüma fe innehüma bi yedike la yemlikümüna ehaden sivak."

Meali " Allah' tesbih eder, övgü Allah'a aittir. Allah'tan başka ilah yoktur. Tüm günahlarımın affını Allah'tan diliyorum. Allah'ım! Senin rahmetini, keremini Sen'den istiyorum. Onlar Sen'in kudretindir. Onlara Sen'den başkası sahip olamaz."           












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ey Cümle Halkın Maksudu

  Ey cümle halkıñ maksûdu Al göñlümü senden yaña Ey külli şey’iñ mevcûdu Al göñlümü senden yaña ... Budur yüreğim yâresi Gitmedi yüzüm karas...